Характеристика сиру

Додано: 18 грудня
Предмет:
3 запитання
Запитання 1

Залежно від консистенції, вмісту вологи і технології виробництва швейцарський сир відноситься до

варіанти відповідей

Твердих сичужних сирів

М'яких сичужних сирів

Розсольних сирів

Всі відповіді вірні

Запитання 2

За органолептичними показниками Рокфор — має

варіанти відповідей

має форму куба; Мединський — прямокут-ний брусок; Смоленський і Дорожній — форму низьких циліндрів. Кірочка цих сирів вкрита слизом від блідо-жовтого до жовто-червоного кольору. Смак гострий, аміачний. Перед використанням сири обчищають від слизу

форму низького циліндра, смак гостросолоний, перцевий. Консистенція ніжна, масляниста, злегка крихка. Колір від білого до жовтуватого з синьо-зеленою плісенню

виробляють у вигляді бруска з квадратною основою. Смак гострий, тісто злегка крихке на згині

має форму низького циліндра 50-100 кг. Кірочка міцна, злегка шершава, з сухим нальотом сірувато-білого кольору. Смак і аромат чисті, солодкуваті. Тісто пластичне. Колір від білого до жовтуватого. На розрізі — крупні очка круглої або овальної форми

Запитання 3

Сир являє собою концентрований молочний продукт, виготовлений з рідкого молока і визначається як свіжий або зрілий продукт, отриманий шляхом зливу сироватки після згортання казеїну.

З яких етапів складається приготування сиру?

варіанти відповідей

Згортання молока, або ферментом (сичужний фермент), або молочнокислим згортанням (природний процес)

Злив, при якому сироватка (рідка частина) зливається з сиру (тверда частина)

Натискання, яке визначає форму

Дозрівання, при якому утворюється шкірка і сир розвиває аромат

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест