Харчова цінність та класифікація риби

Додано: 18 жовтня
Предмет: Технології, 10 клас
11 запитань
Запитання 1

Білок сполучної тканини риби під час теплової обробки переходить у...

варіанти відповідей

колаген

глютин

біотин

Запитання 2

Які вітаміни містить жир риби?

варіанти відповідей

А;D

E;К

В

Запитання 3

Яку рибу відносять до нежирної?

варіанти відповідей

осетр

скумбрія

судак

Запитання 4

Вміст яких речовин надає рибі специфічного смаку та аромату?

варіанти відповідей

екстративні речовини

ефірні олії

фосфор

Запитання 5

Назвіть види дуже жирної риби

варіанти відповідей

короп

лосось

тунець

Запитання 6

Назвіть види океанічної риби

варіанти відповідей

тріска

зубатка

короп

Запитання 7

Назвіть безлускату рибу

варіанти відповідей

Судак

Сом

Лящ

Запитання 8

В якої риби хрящовий скелет?

варіанти відповідей

Мінога

Вугор

Кета

Запитання 9

Яку рибу відносять до дрібної?

варіанти відповідей

до 100 грам

до 200 грам

до 300 грам

Запитання 10

Назвіть рибу родини лососевих

варіанти відповідей

Сьомга

Білуга

Тріска

Запитання 11

Яку рибу відносять до родини окуневих?

варіанти відповідей

Судак

Тріска

Йорж

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест