Харчові отруєння

Додано: 2 квітня 2021
Предмет: Природничі науки
Тест виконано: 102 рази
10 запитань
Запитання 1

до харчових отруєнь відносять...

варіанти відповідей

сальмонельоз, ботулізм, бруцельоз

ботулізм, стафілококові отруєння,отруєння кишковою паличкою

сальмонельоз, стафілококові отруєння, отруєння бактеріями групи протей

стафілококові отруєння , туберкульоз, ботулізм

Запитання 2

характеристика збудника ботулізму...

варіанти відповідей

сапрофіт, строгий анаероб, утворює спори, оптимальна температура 20°-37°

сапрофіт, факультативний анаероб, утворює спори, оптимальна температура 20°-37°

автотрофний організм, строгий анаероб, утворює спори, оптимальна температура 20°-37°

сапрофіт, аероб, утворює спори, оптимальна температура 20°-37°

Запитання 3

симптоми ботулізму....

варіанти відповідей

розлад зору, мови, діарея, нудота, блювота

розлад зору, мови, температура 35°, нудота, блювота

розлад зору, мови, втрата голосу, параліч дихання

не викликає порушення травлення

Запитання 4

назва "ботулізм" походить від латинського слова, що означає....

варіанти відповідей

м'ясо

ковбаса

баночна консервація

риба

Запитання 5

головним джерелом інфікування харчових продуктів стафілококом є....

варіанти відповідей

людина

тварина

мухи, пацюки

комахи

Запитання 6

характеристика стафілококу....

варіанти відповідей

не утворює спор, виділяє золотистий та інші пігменти, оптимальна температура 37°, розмножується в аеробних та анаеробних умовах,виділяє екзотоксин і ендотоксин

утворює спори, виділяє золотистий та інші пігменти, оптимальна температура 40°, розмножується в аеробних та анаеробних умовах,виділяє екзотоксин і ендотоксин

не утворює спор, виділяє золотистий і пігмент, оптимальна температура 37°, розмножується в анаеробних умовах,виділяє екзотоксин і ендотоксин

утворює спори, виділяє золотистий та інші пігменти, оптимальна температура 37°, розмножується в аеробних та анаеробних умовах,виділяє екзотоксин

Запитання 7

характеристика збудника сальмонельозу....

варіанти відповідей

утворюють спори, факультативні анаероби,при кип'ятінні гинуть відразу, мають кулеподібну форму

не утворюють спор, строгі анаероби,при кип'ятінні гинуть відразу, мають форму паличок із заокругленими кінцями

не утворюють спор, факультативні анаероби,витримують кип'ятіння на протязі 15 хв, мають звивисту форму

не утворюють спор, факультативні анаероби,при кип'ятінні гинуть відразу, мають форму паличок із заокругленими кінцями

Запитання 8

природним джерелом патогенних сальмонел є.....

варіанти відповідей

людина,свині, кури, качки, телята

свині, кури, качки, телят,коні

велика і мала рогата худоба, гуси

собаки, коні, пацюки, людина

Запитання 9

сальмонельоз найчастіше розповсюджується через.....

варіанти відповідей

м'ясо, м'ясні продукти, гусяча та качині яйця, молоко

м'ясо, м'ясні продукти, яйця, птицю

м'ясо, м'ясні продукти, яйця, кондитерська продукція

яйця, птицю, копчену рибу, м'ясо

Запитання 10

бактерії, які викликають токсикоінфекції умовно-патогенного характеру....

варіанти відповідей

кишкова паличка, протей, перфрінгенс, стафілокок

кишкова паличка, протей, перфрінгенс

кишкова паличка, спірохета, перфрінгенс

вібріон, протей, перфрінгенс

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест