Харчові жири

Додано: 3 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 110 разів
12 запитань
Запитання 1

До комбінованих жирів належать:



варіанти відповідей

вершкове масло, маргарин;



збірний жир, маргарин;



кулінарний жир, маргарин.



Запитання 2

Який з жирів належить до тугоплавких?



варіанти відповідей

вершкове масло;



яловичий жир;



свинячий жир.



Запитання 3

Якщо для приготування страв використовували баранячий

жир, то температура відпуску страви повинна бути:



варіанти відповідей

60-65ºС;



65-70ºС;



не менше 80ºС.



Запитання 4

Гідрованими називають олії:



варіанти відповідей

з яких видалено ароматичні речовини;



пройшли механічну обробку та видалено білкові та слизисті

речовини;



пройшли механічну обробку, фільтрування, відстоювання.



Запитання 5

Рафінованими називають олії:



варіанти відповідей

пройшли механічну обробку, фільтрування, відстоювання;



з яких видалено ароматичні речовини;



пройшли механічну обробку та видалено білкові та слизисті

речовини.



Запитання 6

Найбільш інтенсивне забарвлення мають олії:



варіанти відповідей

нерафіновані;



гідровані;



рафіновані.



Запитання 7

Молочний столовий маргарин використовують:



варіанти відповідей

для приготування бутербродів;



для заправлення молочних супів, гарнірів, соусів;



для пасерування овочів, приготування тіста.



Запитання 8

Маргарин повинен містити жиру:



варіанти відповідей

не менше 65%;



не менше 82%;



не менше 98%.



Запитання 9

Масло вершкове дістають:



варіанти відповідей

в процесі обробки вершків;



в процесі обробки сметани;



в результаті гідрогенізації жирів.



Запитання 10

Вершкове масло повинно містити жиру:



варіанти відповідей

45-82,5%;



45-98%;



45- 72,5%.



Запитання 11

Топлене масло повинно містити вологи:



варіанти відповідей

не більше 3%;



не більше 2%;



не більше 1%.



Запитання 12

Який з жирів: безводна суміш саломасу з рафінованими

рідкими рослинними оліями і топленими тваринними

жирами?



варіанти відповідей

кулінарний жир;



маргарин;



збірний.



Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест