Збалансоване харчування-це:
Функції поживних речовин:
Два учні на уроках з основ здоров’я обговорювали процеси харчування. Перший учень сказав, що для нормального росту й розвитку організму необхідні білки, жири і вуглеводи. Другий додав, що до цього переліку слід додати вітаміни, мінеральні речовини та воду. Хто з них правий?
Два учні на уроках з основ здоров’я обговорювали значення вітамінів. Перший учень сказав, що авітаміноз — це вітамінне голодування організму, яке настає в разі споживання їжі з недостатнім умістом вітамінів. Другий заперечив, що авітаміноз — це значне порушення обміну речовин, спричинене тривалою відсутністю вітамінів у їжі. Хто з них правий?
Які продукти відносться до ненасичених жирів?
Оберіть правильне твердження:
Раціональне харчування базується на трьох принципах:
— джерело енергії для тіла. Їх поділяють на незасвоювані й засвоювані. Перші відомі як «корисні». Це клітковина та рослинні волокна. У великій кількості вони містяться в овочах, зелені, фруктах і ягодах, бобових, крупах (гречана, вівсяна, перлова, ячмінна), хлібі з висівками та виробах із борошна грубого помолу.
– своєрідні прискорювачі всіх обмінних процесів. Вони надходять лише з їжею і не синтезуються (за винятком деяких) в організмі.
Обери правильне твердження:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома