Харчування і контроль маси тіла 9 кл

Додано: 15 січня
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
7 запитань
Запитання 1

Фрукти та овочі містять...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

 вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 2

М’ясо та рослинні білки постачають організму...

варіанти відповідей

 забагато жиру та/або цукру

  вітаміни А, С та харчові волокна

 білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 3

Які речовини є основним джерелом енергії?

варіанти відповідей

 Білки

  Вуглеводи

  Жири

 Вітаміни

Запитання 4

Харчова цінність продуктів - це:

варіанти відповідей

 Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин в 100 грам продукту

 Смакові і естетичні якості продукту

 Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Запитання 5

Енергетична цінність продуктів (калорійність) - це:


варіанти відповідей

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин в 100 грам продукту

  Смакові і естетичні якості продукту

 Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Запитання 6

Ожиріння збільшує ризик виникнення :

варіанти відповідей

 серцево-судинних захворювань

  розладів травлення

  збільшнення ламкості кісток

Запитання 7

Збільшення у раціоні частки перероблених продуктів та загальне зниження фізичної активності - це:

варіанти відповідей

принципи здорового способу життя

  принципи здорового харчування

  причини дитячого ожиріння

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест