9 клас Основи здоров'я Харчування і контроль маси тіла

Додано: 20 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
9 запитань
Запитання 1

Продукти з групи зернових багаті на...

варіанти відповідей

вітаміни А, С та харчові волокна

білки, кальцій, фосфор, вітамін А

вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

Запитання 2

Фрукти та овочі містять...

варіанти відповідей

вітаміни А, С та харчові волокна

вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 3

Молочні продукти багаті на...

варіанти відповідей

вітаміни А, С та харчові волокна

білки, кальцій, фосфор, вітамін А

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 4

М’ясо та рослинні білки постачають організму...

варіанти відповідей

забагато жиру та/або цукру

вітаміни А, С та харчові волокна

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 5

Збільшення у раціоні частки перероблених продуктів та загальне зниження фізичної активност - це...

варіанти відповідей

принципи здорового способу життя

причини дитячого ожиріння

принципи здорового харчування

Запитання 6

Труднощі з диханням, ризик травм і переломів, проблеми з поставою, подразнення чи запалення шкіри, підвищений ризик ранніх серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу, м’язово-скелетних порушень і деяких видів раку - це...

варіанти відповідей

проблеми і наслідки дитячого ожиріння

механізм розвитку ожиріння у дітей

причини дитячого ожиріння

Запитання 7

Щоденна норма вживання овочів:

варіанти відповідей

3-4 порції

2-3 порції

3-5 порцій

Запитання 8

Щоденна норма вживання фруктів:

варіанти відповідей

3-4 порції

2-3 порції

3-5 порцій

Запитання 9

Щоденна норма вживання молочних продуктів:

варіанти відповідей

3-4 порції

2-3 порції

3-5 порцій

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест