Фізична складова здоров'я. Узагальнення

Додано: 12 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
15 запитань
Запитання 1

Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин?

варіанти відповідей

білки

вітаміни

вуглеводи

мінеральні речовини

жири

Запитання 2

Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм енергією?

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

вітаміни

Запитання 3

Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту це

варіанти відповідей

калорійність

поживність

збалансованіст

порція

Запитання 4

Неправильне харчування може призвести до:

варіанти відповідей

цукрового діабету

всі відповіді правилні

ожиріння

харчового отруєння

Запитання 5

Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.

варіанти відповідей

При перших симптомах отруєння — викликати "швидку допомогу" 

Виконати всі перелічені пункти

До приїзду лікаря дати хворому випити 5–6 склянок підсоленої кип’яченої води.

Запитання 6

Купуючи продукти харчування, слід звернути увагу на

варіанти відповідей

упаковку та етикетку

дати виробництва

термін придатності

всі відповіді правильні

Запитання 7

Стоматолога треба відвідувати:

варіанти відповідей

раз на рік

раз на два роки

двічі на рік

кожен місяць

Запитання 8

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

які неправильно зберігали чи обробляли

куплені на стихійних ринках

з пошкодженою упаковкою

отруйні гриби та ягоди

консерви зі вздутими кришками

всі перераховані відповіді правильні

Запитання 9

Поживні речовини в продуктах харчування це ...

варіанти відповідей

білки, жири, вуглеводи

мінеральні речовини, вітаміни

калорії

фрукти

Запитання 10

Найбільше йоду міститься у

варіанти відповідей

яблуках, грушах, сливах

молоко, кефір, ряжанка

рибі та морепродуктах

 капуста, горох, смородина

Запитання 11

Який вітамін сприяє зміцненню імунітету

варіанти відповідей

Д

А

С

В

Запитання 12

Вкажіть правила зберігання і обробки харчових продуктів

варіанти відповідей

мити, розділяти, охолоджувати, нагрівати

мити, розділяти, переробляти

мити, варити, а не смажити

Запитання 13

Щоб отримати макисмальну кількість від йодованої солі її потрібно

варіанти відповідей

додавати у страву перед початком її приготування

додавати у вже готову страву

зберігати у відкритій ємності

зберігати у закритій ємності

Запитання 14

Як часто слід змінювати зубну щітку

варіанти відповідей

щомісяця

1 раз на 3 місяці

1 раз на рік

1 раз на 6 місяців

Запитання 15

Основне правило, що відрізняє предмети гігієни від засобів гігієни:

варіанти відповідей

Вони повинні мати привабливий зовнішній вигляд.

Вони індивідуальні для кожної людини.

Ними можна поділитися з другом.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест