Харчування та здоров'я

Додано: 21 квітня 2023
Предмет: Основи здоров’я, 11 клас
Тест виконано: 27 разів
7 запитань
Запитання 1

Раціональне збалансоване харчування передбачає

варіанти відповідей

Періодичне постачання організму смачної їжі, що містить поживні речовини - білки, жири, вуглеводи, вітаміни, макро та мікроелементи, які людина повинна одержувати в оптимальній для організму кількості та в певних співвідношеннях.

Своєчасне постачання організму смачною їжею, що містить поживні речовини - білки, жири, вуглеводи, вітаміни, макро та мікроелементи, які людина повинна одержувати в оптимальній для організму кількості та в певних співвідношеннях.

Своєчасне постачання організму їжею, що містить поживні речовини - жири, вітаміни, макро та мікроелементи, які людина повинна отримувати в оптимальній для організму кількості та в певних співвідношеннях.

Запитання 2

При нерегулярному харчуванні можуть виникнути такі захворювання шлунково-кишкового тракту

варіанти відповідей

гастрити

виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки

дискінезії жовчних шляхів

холецистити

запальні процеси суглобів

Запитання 3

Карієс - це

варіанти відповідей

запалення ясен та розхитування зубів

Руйнування твердих тканин зуба, яке виникає внаслідок дії мікроорганізмів із порожнини рота, що сприяє утворенню порожнин

Резорбція кісткової тканини зубних альвеол.

Запитання 4

Канцерогенами вважають хімічні речовини, які

варіанти відповідей

здатні спричинити своїм впливом на живу тканину виникнення і розвиток злоякісних новоутворень

здатні спричинити своїм впливом на змертвілі тканини організму виникнення злоякісних новоутворень

здатні спричинити своїм впливом на мікроорганізми людини виникнення злоякісних новоутворень

Запитання 5

Вживання людиною нітратів з продуктами харчування

варіанти відповідей

недопустимо

неминуче є безпечним при надмірній кількості нітратів

неминуче і є завжди безпечним

шкідливе і повинно бути зменшене до мінімуму

Запитання 6

Вживання людиною нітратів з продуктами харчування

варіанти відповідей

недопустимо

неминуче є безпечним при надмірній кількості нітратів

неминуче і є завжди безпечним

шкідливе і повинно бути зменшене до мінімуму

Запитання 7

Щоб зменшити вміст радіоактивних елементів у харчових продуктах, потрібно

варіанти відповідей

з капусти зняти три верхніх листки

з моркви і буряка на 2-3 мм зрізати верхівку і 1-2 см хвостика

картоплю очистити і на годину залити холодною водою, всипати дрібку солі, потім воду злити, залити свіжою і варити

у м'ясних продуктах найбільше радіації в кістках, а найменше - у салі.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест