хімічне обладнання

Додано: 24 вересня
Предмет: Хімія, 7 клас
12 запитань
Запитання 1

До якого розділу наук належить хімія?

варіанти відповідей

соціальні

математичні

природничі

економічні

Запитання 2

Серед наведеного хімічного посуду позначте той, що можна використовувати для фільтрування:

варіанти відповідей

парцелянова чашка

пробіркотримач

лійка

ступка з товкачем

стакан

Запитання 3

Щоб пробірка не перегрілася і не лопнула, ...

варіанти відповідей

Її нагрівають тільки внизу

Її нагрівають тільки вгорі

Спочатку нагрівають усю пробірку, а потім верхню частину

Спочатку нагрівають усю пробірку, а потім ту частину, де знаходиться речовина

Запитання 4

Що є предметом вивчення хімії?

варіанти відповідей

Предмети та їх взаємодію з навколишнім середовищем

 Матеріали, з яких виготовлені предмети

Речовини та їх перетворення

Фізичні тіла, які нас оточують

Запитання 5

Для випаровування необхідні ...

варіанти відповідей

штатив

склянка

спиртівка

парцелянова чашка

лійка

фільтр

Запитання 6

Оберіть предмети лабораторного обладнання кабінету хімії:

варіанти відповідей

молоток

штатив

спиртівка

пилка

апарат Кіппа

штатив для пробірок

газовий пальник Бунзена

Запитання 7

Укажіть правильні твердження:

варіанти відповідей

Щоб розпушити тісто для паляниці, у нього додають воду й кухонну сіль

Пухкість, висота й об’єм паляниці залежать від складників тіста.

Удосконалюючи рецепт паляниці, треба одночасно змінювати кілька умов

і щоразу порівнювати результати.

На пухкість паляниці не впливають температура і час випікання.

Запитання 8

Проведіть дослідження. Візьміть свічку, запаліть фитиль і спостерігайте за полум'ям декілька хвилин. Означте зором зони полум'я. Яка зона найгарячіша? З переліку оберіть правильну відповідь.

варіанти відповідей

темна, майже чорна, це зумовлено незгорілими випарами парафіну, ця внутрішня зона є найменш гарячою частиною полум’я свічки

жовта, яскрава, світна, газуватий парафін згоряє частково через нестачу кисню — складника повітря, температура в середній частині полум’я свічки помірна

майже невидима, несвітна, у ній повністю згоряють випари парафіну, оскільки навколо багато повітря, а отже й кисню, температура в цій зоні полум’я найвища

Запитання 9

З переліку оберіть попереджувальні знаки: їдка речовина, небезпека для довкілля, вибухонебезпечно, не можна їсти в кабінеті хімії.

варіанти відповідей
Запитання 10

Проведіть дослідження. Застосуйте так званий механічний віджим для отримання запашної олії зі шкірок плодів цитрусових — цитрин, помаранчів, мандаринів тощо. Потім візьміть маленькій флакон, налийте 2 мл води і додайте до води декілька крапель запашної олії, яку отримали, або кілька крапель запашної есенції — трояндової, м’ятної тощо. Обережно перемішайте вміст флакона. Як перевірити запах речовини? З переліку оберіть правильну відповідь.

варіанти відповідей

помахом руки, тримаючи пробірку з речовиною на відстані

нахилитися над пробіркою

підігріти пробірку з речовиною, для кращого відчуття запаху

струснувши пробірку, піднести близько до носа

Запитання 11

З переліку оберіть природні речовини:

варіанти відповідей

пісок (кварц)

мармур

поліетилен

бавовна

скло

льон

каучук

Запитання 12

Розгляньте фото. Використовуючи інтернет-джерела, установіть, що на них зображено, яку історію має те, що знаходиться в скриньках? Після опрацювання матеріалів, оберіть правильну відповідь.

варіанти відповідей

масляні брикети, стародавній Рим

глина для тіла, стародавній Єгипет

тверде мило, зокрема його вперше почали випускати в Італії в 1424 році

тверді пасти з плодів та насіння різних маслянистих рослин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест