Хімія і прогрес людства

Додано: 20 травня 2022
Предмет: Хімія, 11 клас
Тест виконано: 255 разів
9 запитань
Запитання 1

Невідповідність між природними запасами й потребами споживання створює одну з актуальних проблем усього людства —

варіанти відповідей

Продоволючу

Екологічну

Сировинну

Енергетичну

Запитання 2

Що означає поняття Зелена хімія? 

варіанти відповідей

виробництво лікарських препаратів 

технологічні процеси одержання органічних сполук 

вплив біологічно-активних речовин на живі організми

науковий напрямок з удосконалення хімічних процесів для зменшення негативного впливу на довкілля 

Запитання 3

Виберіть основні проблеми довкілля.

варіанти відповідей

глобальне потепління клімату


виснаження природних ресурсів планети

комплексне використання сировинних ресурсів

забруднення повітря, води, грунту


Запитання 4

Екологічні проблеми, які можна розв′язати за допомогою хімії

варіанти відповідей

переробка промислових і побутових відходів

вивітрювання гірських порід і грунтів

дезактивація шкідливих речовин і радіоактивних відходів

вирубування лісів

Запитання 5

Виберіть чинники антропогенного забруднення довкілля

варіанти відповідей

збільшення кількості автотранспорту

виверження вулканів

стихійні лиха

будівництво теплових, атомних, гідроелектростанцій

Запитання 6

Які з перерахованих ресурсів і джерел енергії відносяться до поновлюваних?

варіанти відповідей

енергія вітру, біомаса, природний газ, сонячна енергія

сонячна енергія, біомаса, нафта, природний газ

біомаса, сонячна енергія, нафта, енергія вітру

енергія вітру, сонячна енергія, біомаса

Запитання 7

У яких галузях сьогодні застосовують хімічні знання?

варіанти відповідей

у нанотехнологіях

у медицині

у мікробіології

для розв’язання продовольчої та сировинної проблем

Запитання 8

Природні матеріали, які використовують у виробництві промислових продуктів, називають

варіанти відповідей

сировиною 

корисними копалинами

гірськими породами

вихідними речовинами

Запитання 9

Харчова хімія вивчає

варіанти відповідей

кількість їжі, яка необхідна для повноцінного здоров'я людини

нутрієнти їх властивості, їх кількість у харчових продуктах та вплив на людину

хімічний склад їжі і властивості її складових частин, що визначають поживну цінність харчових продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест