Інноваційні форми обслуговування у закладах ресторанного господарства

Додано: 4 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 34 рази
9 запитань
Запитання 1

Які види музичного обслуговування характерні для ресторану першого класу?

варіанти відповідей

Жива музика з використанням класичного фортепіано, струнного оркестру; музичні автомати.

Жива музика з використанням музики лаунж у виконанні діджея; відеоапаратура.

Музичні автомати, аудіоапаратура. 

Жива музика, "караоке".

Запитання 2

Якій музиці надається перевага в ресторані, що орієнтований на відвідувачів середнього достатку, сімейні пари?

варіанти відповідей

Мелодії повинні бути запальними, ритмічними.

Емоційній романтичній або веселій.

Спокійній, ліричній.

Джазу

Запитання 3

Якій музиці надається перевага у закладах ресторанного господарства, які відвідує молодь?

варіанти відповідей

Ритмічній, запальній.

Спокійній, ліричній.

Емоційній романтичній.

Усі відповіді правильні.

Запитання 4

Вказати найпоширеніші концепції у форматі casual diming

варіанти відповідей

Їдальня, кафетерій, буфет. 

Булочна-кондитерська; кав’ярня; пивний ресторан; національний ресторан; ресторан, що працює на монопродукті.

Дитяче кафе, студентська їдальня, шкільна їдальня, кафетерій.

Чайний салон, лаунж-бар, їдальня при промисловому підприємстві, дієтична їдальня.

Запитання 5

Який формат закладу ресторанного господарства задовольняє потреби споживача поїсти і провести час?

варіанти відповідей

Fast Casual

 Steet good

Буфет

Усі відповіді правильні

Запитання 6

Дати характеристику формату закладів ресторанного господарства: Quick Service Restaurant.

варіанти відповідей

Це будь-які авто буфети, тонари, всяка вулична торгівля, що спеціалізується на монопродукті. Людина, яка купила собі їжу в наметі стріт фуду, може тримати її однією рукою, а друга при цьому буде вільна. Тому для їжі роблять зручну упаковку.

Це організація великої кількості точок харчування в одному місці, наприклад, в торговельно-розважальному центрі. 

Це підприємство швидкого харчування, де відвідувач замовляє, оплачує і отримує продукцію. Спеціалізується на монопродукті.

Це ресторани швидкого обслуговування. Відвідувачів обслуговують за столиками, але швидше, ніж в інших ресторанах.

Запитання 7

Дати характеристику формату закладів ресторанного господарства "Casual Dining".

варіанти відповідей

В цей формат входять всі демократичні заклади, кафекондитерські, бари, нічні клуби. Необхідно вибирати концепцію планованого ресторану, так як одні відвідувачі приходять у ресторан поїсти, а інших цікавить атмосфера закладу, дозвілля, знайомство з цікавою кухнею світу. Формат закладів поєднує високий рівень дизайну і сервісу з масовою доступністю.

Це ресторани швидкого обслуговування. У меню ресторану страви і напої представлені у меншому асортименті. Ресторани працюють на власних напівфабрикатах високого ступеня готовності, за рахунок чого і забезпечують своїм гостям незмінну якість і швидкість обслуговування. Відвідувачів офіціанти обслуговують за столиками.

У перекладі з англійської означає "ресторанний дворик". Відмітна особливість – це організація великої кількості точок харчування в одному місці, наприклад, в торговельному центрі. Такий формат гарантує менші витрати на організацію бізнесу і великий потік людей. У цьому форматі можуть бути як підприємства стріт фуду, так і підприємства фаст фуду рівнозначно.

Це підприємства швидкого обслуговування, які знаходяться у складі інших будівель або стоять окремо, мають торговельну залу для відвідувачів, передбачається само обслуговування. Відомою компанією формату фаст-фуду є "Макдональдс".

Запитання 8

Дати характеристику формату закладів ресторанного господарства Free flow.

варіанти відповідей

У перекладі з англійської означає "ресторанний дворик". Відмітна особливість – це організація великої кількості точок харчування в одному місці. Такий формат гарантує менші витрати на організацію бізнесу і великий потік людей. У цьому форматі можуть бути як підприємства стріт фуду, так і підприємства фаст фуду рівнозначно. 

У перекладі з англійської означає "вільний доступ". Вперше такий формат був застосований в Німеччині. Основна ідея – це вільне переміщення гостей по торговельній залі з можливістю самостійного вибору приготування страв у їх присутності. Відмітна особливість – це великий асортимент, помірні ціни, велика пропускна здатність. Приготування страв перетворюється на захоплююче кулінарне шоу.

Це формат, що знаходиться посередині між fast food і casual dining і є швидко зростаючим сегментом у ресторанному Ресторанний сервіс 7 господарстві. У закладі організується харчування та дозвілля відвідувачів. 

Усі відповіді правильні.

Запитання 9

Вказати правильний варіант характеристики формату закладу ресторанного господарства Fine Dining (елітні ресторани).

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства для всієї родини. Демократичний ресторан з дитячими кімнатами та майданчиками, з дитячим меню, аніматорами. У закладі часто проводять родинні бенкети і торжества.

Ресторани преміум класу з цікавим інтер’єром, створеним кращими дизайнерами, професійним персоналом, відмінною кухнею, величезним асортиментом напоїв. Ресторани розташовані в історичних районах міста. Ресторан має авторську кухню, винну карту з колекційними винами. У ресторані застосовуються театралізовані методи подавання страв. 

Клубний ресторан може бути як демократичним, так і елітним. Для якісного обслуговування споживачів застосовують напівфабрикати власного приготування, випікають свої борошняні кондитерські вироби, постійно оновлюють асортимент. У закладі є дитяче меню, надаються додаткові послуги. 

Усі відповіді правильні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест