Інноваційні ресторанні технології

Додано: 19 жовтня 2023
Предмет: Технології
7 запитань
Запитання 1

Розкрийте поняття "функціональні продукти"

варіанти відповідей

Продукти з великим вмістом білків, жирів, вуглеводів

продукти, які, крім основного завдання — харчування, впливають на психологічний або фізіологічий стан людини

Продукти з великим вмістом простих цукрів

Запитання 2

На Вашу думку, які критерії гігієнічної оцінки функціональних продуктів?

варіанти відповідей

Якість харчових продуктів

Енергетична цінність

Харчова цінність

Безпечність харчових продуктів

Мікробіологічні критерії безпечності

Всі відповіді вірні

Запитання 3

Оберіть природні фізіологічно функціональні продукти

варіанти відповідей

зернобобові, люпин, злаки, стевія

висівки зернових, соя, нут, пробуджене насіння

пророслі зерна, сало, олія соняшника, цукор

амарант, ехінацея, спіруліна, топінамбур, гарбуз

Запитання 4

На Вашу думку, які зерноборошняні товари функціонального призначення?

варіанти відповідей

Зернові хлібці підвищеної біологічної цінності

Зернові пластівці 

Рафіновані олії

Запитання 5

Як Ви вважаєте, що таке роздільне харчування?

варіанти відповідей

це обмежуються продуктів з високим вмістом жирів та вуглеводів, що зводяться до мінімуму

це відокремлене вживання різних за хімічним складом продуктів під час прийому їжі

це мінімальне вживання вуглеводів

Запитання 6

На Вашу думку, що таке фьюжн-кулінарія?

варіанти відповідей

несподіване, але гармонійне поєднання багатьох смаків, стилів, традицій

це кулінарна традиція, яка має багато різноманітних страв зі своїм неповторним смаком та особливостями

Запитання 7

На Вашу думку, що таке нутріцевтики?

варіанти відповідей

це біологічно активні домішки до їжі, що рекомендуються для зміцнення здоров’я і профілактики різних захворювань

мікроогранізми, прийом яких може бути корисним для здоров’я

продукти ізольовані або очищені від продуктів харчування, які зазвичай продаються в лікарських формах, не пов’язаних із харчови- ми продуктами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест