Історія виникнення шоколаду. Шоколад у моєму житті.

Додано: 21 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 104 рази
14 запитань
Запитання 1

Історія шоколаду почалася дуже давно - більше ...?

варіанти відповідей

3 00 років тому.

3 000 років тому

2 000 років тому.

Запитання 2

На мові ацтеків «чоколлі» означає ...

варіанти відповідей

«гіркота", а «атль» означає вода

«солод", а «атль» означає вода

«гіркота", а «атль» означає чорне

Запитання 3

Хто поклав початок в культивуванні дикорослого какао - дерева.

варіанти відповідей

мексиканці

цивілізація омельків

цивілізація майя

Запитання 4

Хто з ародів став використовувати какао - боби як засіб платежу?

варіанти відповідей

індійці 

мексиканці

іспанці

Запитання 5

Першим європейцем, що відкрив поживну і цілющу силу какао - бобів, став ...?

варіанти відповідей

Даніель Петер 

Христофор Колумб

король Людовика XIV 

Запитання 6

Який шоколад назвали швейцарським?

варіанти відповідей

чорний

молочний

з фруктовою начикною

Запитання 7

Відмінності між сортами шоколаду визначається співвідношеннями :

варіанти відповідей

какао - маси 

масла

цукру

какао

наповнювача

Запитання 8

Залежно від рецептури і технології виробництва шоколад поділяється на:


варіанти відповідей

звичайний з добавками і без додавань

десертний з додаваннями і без додавань

твердий з додаваннями і без додавань

пористий з додаваннями і без додавань

з начинками, рідкий; діабетичний пористий

діабетичний; - білий;


дієтичний; - в рідині;


дієтичний; - в порошку;


Запитання 9

Білий шоколад готується за особливою рецептурою ...

варіанти відповідей

на основі какао - тертого, з використанням природних і штучних емульгаторів і стабілізаторів

з какао- масла з додаванням какао - тертого, тому він має такий кремовий (білий) колір

з какао- масла без додавання какао - тертого, тому він має такий кремовий (білий) колір

Запитання 10

За формою і консистенції шоколад подідяють:


варіанти відповідей

рідкий білий шоколад

шоколад в плитках, шоколадки

фігурний шоколад

у вигляді шоколадної глазурі

Запитання 11

Фактори, що формують якість шоколаду:

варіанти відповідей

матеріали

сировина,

технологія виробництва

вид шоколаду

якість праці

Запитання 12

Чи правда,що вчені довели, що від шоколаду для зубів є не тільки шкода, але і користь

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

Шоколад має стимулюючий ефект на організм людини?

варіанти відповідей

Це не правда

Це правда

Запитання 14

Твердження що у шоколаді немає ніяких вітамінів вірне?


варіанти відповідей

Все залежить тільки від якості шоколаду. У деяких з них присутні не тільки вітаміни групи А і В, але також і залізо, калій, магній і кальцій

Все залежить від якості і сорту шоколаду. У деяких з них присутні не тільки вітаміни групи А і В, але також і залізо, калій, магній і кальцій

так, твердження вірне.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест