Класифікація м'яса. Вимоги до якості

Додано: 18 березня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Залежно від виду забійної худоби м’ясо поділяють на......

варіанти відповідей

яловичину

свинину

баранину

дичину

Запитання 2

М'ясо великої рогатої худоби залежно від віку і статі тварин поділяють на

варіанти відповідей

м'ясо підсвинків

телятину (від 14 днів до 3 міс).

м'ясо лошат (до 1 року)

Запитання 3

Яловичину, баранину, козлятину ділять на......

варіанти відповідей

ІV категорію

І і II категорії

ІІІ категорію

Запитання 4

На свинину І категорії ставлять

варіанти відповідей

квадратне клеймо

кругле клеймо

трикутне клеймо

Запитання 5

Остиглим називають м'ясо......

варіанти відповідей

яке після розбирання туш піддавалося охолодженню до температури 12 °С.

яке має температуру в м’язах біля кісток + 1–4 °С.

Запитання 6

Підморожене м'ясо має в товщі стегна на глибині 1 см температуру

варіанти відповідей

-2...-З °С.

0-2°С

-З...-5оС

Запитання 7

Свинину за вгодованістю поділяють на.......

варіанти відповідей

3 категорії

5 категорій

2 категорії

Запитання 8

З якою метою обсушують м'ясо?

варіанти відповідей

щоб максимально відновити його попередні властивості з мінімальною втратою поживних речовин, а також полегшити обробку.

для запобігання розмноженню мікробів, а також для того, щоб у процесі розбирання воно не ковзало на дошці в руках працівника.

Запитання 9

В якому цеху здійснюється технологічний процес обробки м'яса та приготування м'ясних н/ф?

варіанти відповідей

в холодному цеху

в м'ясному цеху

Запитання 10

Чи можна приймати м'со без клейма?

варіанти відповідей

Так, можна

Ні, м'ясо без клейма не приймають

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест