Класифікація перших страв

Додано: 11 листопада 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 617 разів
12 запитань
Запитання 1

Суп складається із:

варіанти відповідей

відвару, бульйону та інших продуктів

рідкої основи та гарніру

бульйону, овочів та овочевої пасеровки


Запитання 2

Перші страви за температурою подачі класифікують:

варіанти відповідей

Гарячі

Холодні

Теплі

Запитання 3

Перші страви подають:

варіанти відповідей

у підігрітих до t⁰ 40⁰С глибоких столових тарілках

у супових тарілках

у столових тарілках підігрітих до t⁰ 40⁰С

Запитання 4

Гарячі перші страви готують у:

варіанти відповідей

гарячому цеху соусного відділення

холодному цеху

гарячому цеху супового відділення

Запитання 5

На бульонах та відварах з овочів, круп, макаронних виробів готують перші страви:

варіанти відповідей

заправні

молочні

солодкі

Запитання 6

На хлібному і буряковаму квасі, кефірі, кислому молоці, сироватці перші страви подають:

варіанти відповідей

холодними

гарячими

теплими

холодними та гарячими

Запитання 7

Зварені заправні супи подають так:

варіанти відповідей

 зразу ж після приготування

через 20-30хв. після приготування

через 10-15хв. після приготування

час не має значення

Запитання 8

Заправні супи з картоплею та кислими продуктами варять так:

варіанти відповідей

спочатку закладають картоплю та проварюють, а потім кислі продукти

картоплю та кислі продукти закладають разом

спочатку закладають кислі продукти та проварюють, а потім картоплю

картоплю не готують разом з кислими продуктами

Запитання 9

Спеції та сіль у перші страви кладуть так:

варіанти відповідей

за 2-3 хв. до готовності

за 10-15 хв. до готовності

за 5-7 хв. до готовності

сіль та спеції додають на початку приготування страви

Запитання 10

Заправні супи заправляють пасерованими овочами так:

варіанти відповідей

за 2-3 хв. до готовності

за 10-15 хв. до готовності

за 5-7 хв. до готовності

на початку приготування страви

Запитання 11

Чи треба проціджувати бульон для заправного супу?

варіанти відповідей

так

ні

не обов'язково

Запитання 12

Які крупи закладають сирими:

варіанти відповідей

перлова

гречана

рисова

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест