Показники призначення характеризують:
За показниками якості продовольчі товари поділяють на:
Якість продовольчої продукції оцінюють за результатами оцінки:
Стандартизація в перекладі з англійської – це:
Категорії стандартів, які діють на території України:
Сукупність характеристик об’єкта, які стосуються його здатності задовольнити установлені і передбачені потреби – це:
454. Процедура, за допомогою якої третя сторона дає письмову гарантію, що продукція, процес чи послуга відповідають заданим вимогам – це:
Дотримання всіх встановлених вимог до продукції, процесів, послуг –це:
Комбінація послідовно розташованих паралельних штрихів, розміри та розташування яких встановлено певними правилами – це:
Якщо в штрихкоді перші три цифри 482 – це означає, що товар вироблено в:
Цінність продукту, яка визначається його зовнішнім виглядом, консистенцією, запахом, ароматом і ступенем свіжості – це:
Як називаються властивості, що характеризують стійкість товарів до дії мікроорганізмів, комах і гризунів?
Відходи товарів, що продають за нижчими цінами, відносять до втрат:
Кислий смак зерна відчувається:
Домішки неповноцінних зерен основної культури та інших культурних рослин, які допускаються під час приймання зерна – це:
Маса зерна, що визначена його зважуванням за показниками якості – це:
Визначіть групи зерна за ознакою переважного використання:
Основні частини зерна – це:
Помел зерна – це :
Колір борошна характеризує:
Зерно хлібних злаків багате на:
Залежно від техніки виготовлення крупи поділяють на:
Перлові крупи виготовляють із зерна:
Пшеничне борошно поділяють на такі товарні сорти:
Житнє хлібопекарське борошно поділяють на такі товарні сорти:
Пшоно виготовляють із:
Манну крупу виготовляють із:
Борошно пшеничне поділяють на сорти вищий, перший, другий, оббивне залежно від:
Найпоширенішим видом борошна є:
Для виготовлення макаронних виробів тісто висушують до вмісту вологи, %:
Ширина локшини повинна бути:
Основна сировина в хлібопеченні:
Тісто для пшеничного хліба готують такими способами:
Найменші за розмірами бубличні вироби:
Хлібина прямокутної форми, масою 0,2 кг, яка має від 5 до 8 поперечних заглибин:
Яка олія під час зберігання може втрачати товарний вигляд (помутніння, осад)?
Оброблення олії у вакуум-дезодораторах гострою нейтральною парою – це:
Сортовим показником олії є:
Якого кольору повинен бути картопляний крохмаль вищого сорту?
Колір цукру кристалічного повинен бути:
Який документ є супровідним на партію картоплі, яку призначено для реалізації?
Які овочі не підлягають заморожуванню?
Який вид капустяних овочів має пухку головку плескатої або конусовидної форми з гофрованим (зморшкуватим) листям жовто-зеленого кольору?
Плоди абрикосів сушені, половинки, різані або рвані, оброблені й необроблені сіркою – це:
До якої підгрупи за товарознавчою класифікацією овочів відносять солодкий перець?
Які ягоди належать до справжніх?
Банани, ананаси, манго – це плоди:
До якої групи овочів відносять моркву?
Які з наведених овочів відносять до баштанних?
Які із наведених плодів відносять до зерняткових?
Який з цих овочів не відносять до гарбузових?
Які овочі не відносять до цибулинних?
За результатами оцінювання в кожній партії овочевої продукції виділяють:
495. Екстракти – це:
Сиропи - це:
Як називається желеподібний продукт, отриманий уварюванням цукро-паточного сиропу з фруктово-ягідним пюре або з желюючими речовинами?
На сорти вищий, екстра та перший поділяють такі фруктово-ягідні вироби:
Уварюванням згущеного молока, цукру, патоки і жиру отримують маси:
Кондитерські вироби з приємним солодким смаком, ароматом прянощів, порівняно м’якою консистенцією – це:
Як називається виріб круглої або овальної форми з рифленою поверхнею, склеєний з двох половинок, обсипаних цукровою пудрою?
Як називається сухе печиво, що має пухирчасту поверхню й пористу тендітну структуру, з специфічним смаком і ароматом?
Відмінні ознаки рулетів:
Якщо на етикетці коньяку стоїть 5 зірочок – це:
Як називається слабоалкогольний напій з вмістом спирту до 1,2% і є продуктом незакінченого молочнокислого і спиртового бродіння сусла?
Що не відносять до природних мінеральних напоїв?
Вина, що мають колір від світло-солом’яного до темно-золотистого з різними відтінками, легкий смак, аромат, містять 9–13% об. спирту належать до:
Охолоджене м’ясо – це:
До якого виду за термічним станом відноситься м’ясо з температурою в товщі м’язів не вище 12 градусів?
Молодняк великої рогатої худоби масою 450 кг і більше відносять до ...
М’ясо інтенсивного червоного кольору із свіжим вираженим ароматом і мармуровістю, ніжною консистенцією відповідає:
Чим відрізняється м’ясо кролятини від інших видів м’яса?
До свинячих копченостей першого сорту належать:
Ковбасні вироби з високою соковитістю, ніжністю, поліпшеною консистенцією належать до:
Якого кольору повинна бути смужка на ярлику тари з тушками птиці І категорії?
Ковбасні вироби, які після осаджування фаршу піддають коптінню протягом 2–3 діб і сушать 20–30 діб, відносять до:
Вироби в оболонці або без неї, виготовлені із подрібненої, переважно вареної сировини, багатої колагеном, відносять до:
Для покращення кольору майбутньої ковбаси виробники додають у рецептуру:
Сирокопчені ковбаси можуть зберігатися до:
Який тваринний топлений жир має найвищу біологічну цінність?
Який топлений жир може мати запах спецій, копчень, бульйону, шквари?
Згірклість кисломолочних продуктів є наслідком:
Масло, яке містить у своєму складі 72,5-79,9% жиру входить у групу вершкових масел:
У пряжене молоко додають:
Пастеризоване молоко – це молоко:
Сепаруванням молока отримують...
За станом живу рибу поділяють:
Які види замороження риби розрізняють?
Як називають засіл риби, коли її попередньо охолоджують до температури тіла тільки від 0 градусів до 5 градусів, а потім піддають засолу в охолодженому приміщенні?
Скільки солі міститься у середньосолоних оселедцях, %?
Будова яйця:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома