Страви з овочів

Додано: 12 вересня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Як за видами теплової обробки класифікують овочеві страви?

варіанти відповідей

холодні, теплі, гарячі

картопляні, бобові, плодові, зернові

варені, припущені, смажені, тушковані, запечені

Запитання 2

Завдяки якому хімічному процесу відбувається розм'якшення овочів під час теплової обробки?

варіанти відповідей

клейстеризація крохмалю

перехід протопектину в пектин

карамелізація цукрів

Запитання 3

Під час смаження овочів на поверхні утворюється рум'яна кірочка завдяки ...

варіанти відповідей

клейстеризації крохмалю

переходу протопектину в пектин

карамелізація цукрів і меланоїдових утворень

Запитання 4

 Під час теплової обробки маса овочів...

варіанти відповідей

зменшується

залишається тією ж

збільшується

Запитання 5

Який вітамін легко руйнується під час теплової обробки?

варіанти відповідей

А

Д

С

Запитання 6

Яких правил слід дотримуватися щоб зберегти вітамін С в овочевих стравах ?

варіанти відповідей

обчищати і нарізувати овочі безпосередньо перед тепловою кулінарною обробкою

під час варіння овочі треба класти в киплячу воду в такій послідовності, щоб одночасно довести їх до готовності

варити овочі з закритою кришкою, щоб не було доступу кисню повітря

всі відповіді вірні

Запитання 7

У яку воду, за температурою, слід закладати овочі для варіння ?

варіанти відповідей

окріп

гарячу

теплу

холодну

Запитання 8

Які овочі варять без додавання солі?

варіанти відповідей

картоплю, капусту

горох, сочевицю

буряк, моркву

всі відповіді вірні

Запитання 9

 Сушені овочі перед варінням... 

варіанти відповідей

кладуть у киплячу воду або бланшують

заливають холодною водою і залишають для набухання на 1-3 год

витримують на парі 1 годину

Запитання 10

Які овочі варять у великій кількості води в посуді з відкритою кришкою, щоб зберегти колір?

варіанти відповідей

стручки бобових, зелений горошок, шпинат

картоплю, капусту, моркву

кукурудзу, сочевицю, гарбуз

Запитання 11

 Які овочі перед смаженням основним способом обкачують у борошні?

варіанти відповідей

стручки бобових, зелений горошок, шпинат

цвітну капусту, моркву, цибулю

кабачки, гарбуз, томати, баклажани

Запитання 12

Щоб не розбризкувався жир при смаженні у фритюрі, картоплю слід .... 

варіанти відповідей

проварити

обсушити

промити

всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест