Комплексні тестові завдання для проведення поетапної кваліфікаційної атестації учнів групи № 31

Кваліфікація офіціант III розряду

22.06.2020р


Додано: 21 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 99 разів
36 запитань
Запитання 1

1. Ресторан – це…?

варіанти відповідей

заклад ресторанного господарства з різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, високим рівнем обслуговування та комфорту в поєднанні з організацією відпочинку і дозвілля

споживачів               

підприємство, призначене для швидкого обслуговування відвідувачів стравами нескладного приготування, гарячими і холодними напоями, борошня­ними і кондитерськими виробами


підприємство, яке обладнане барною стойкою і реалізує міцні алко­гольні, слабоалкогольні і безалкогольні напої, закуски нескладного приготування, борошняні кондитерські вироби і покупні товари

заклад ресторанного господарства із обмеженим асортиментом страв і напоїв, розміщений у спеціально обладнаному приміщенні, де їжу споживають як правило стоячи чи продають на винос

Запитання 2

Бар – це..?

варіанти відповідей

заклад ресторанного господарства з різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, високим рівнем обслуговування та комфорту в поєднанні з організацією відпочинку і дозвілля

споживачів

підприємство, призначене для швидкого обслуговування відвідувачів стравами нескладного приготування, гарячими і холодними напоями, борошня­ними і кондитерськими виробами

підприємство, яке обладнане барною стойкою і реалізує міцні алко­гольні, слабоалкогольні і безалкогольні напої, закуски нескладного приготування, борошняні кондитерські вироби і покупні товари

заклад ресторанного господарства із обмеженим асортиментом страв і напоїв, розміщений у спеціально обладнаному приміщенні, де їжу споживають як правило стоячи чи продають на винос

Запитання 3

Фіто- бар –це бар …?

варіанти відповідей

з великим асортиментом вина

з великим асортиментом чаїв, трав’яних зборів

з великим асортиментом коктейлів та слабоалкогольних напоїв

з великим асортиментом пива в тому числі бочковим і з закусками до нього

Запитання 4

Пивний бар (паб) – це?

варіанти відповідей

бар з великим асортиментом кави та кавових напоїв

бар з великим асортиментом пива в тому числі бочкове і з закусками до нього

бар з великим асортиментом вина

бар з великим асортиментом слабоалкогольних напоїв

Запитання 5

Підприємства ресторанного господарства (ресторани і бари) поділяються на:

варіанти відповідей

розряди

типи

класи

категорії

Запитання 6

Додаткові послуги відвідувачам (чистка взуття, термінова чистка плям) надаються:

варіанти відповідей

у ресторані класу «Люкс»

у ресторані класу «Вищий»                                                       

у ресторані класу «Перший»

не надаються

Запитання 7

Місцем відпочинку і очікування відвідувачів, зустрічі гостей є: 

варіанти відповідей

бенкетний зал                                                                         

вестибюль                                           

кімнати для паління

аванзал

Запитання 8

До підсобних приміщень закладу ресторанного господарства відносяться:

варіанти відповідей

торгова зала

гардероб

аванзал

сервізна

Запитання 9

 Мийна столового посуду -це приміщення, яке має зв'язок між:

варіанти відповідей

гардеробом, сервізною і роздавальною

сервізною, роздавальною та торговельним залом

торговельним залом, аванзалом та хліборізкою

сервізною, аванзалом та гардеробом

Запитання 10

Сервізна – це?

варіанти відповідей

кімната для відпочинку офіціантів

кімната для зберігання винногорілчаних виробів                                           

кімната для зберігання і відпуску столового посуду, приборів та столової білизни

кімната для зберігання брудної столової білизни

Запитання 11

Банкетна зала ресторану призначена…?

варіанти відповідей

для організації сніданку, обіду та вечері

для організації кейтерінгів

для організації прийомів, урочистостей

для проведення бенкету-фуршету

Запитання 12

Круглі столи в торговому залі краще розміщувати..?

варіанти відповідей

біля стін                                                                         

біля колон

в центрі залу

біля барної стійки

Запитання 13

Відстань між окремими столами в торговельній залі не менше ніж:

варіанти відповідей

1,5 м

0,75 м

1 м

0,5 м;

Запитання 14

Ширина основного проходу у залі ресторану становить приблизно?

варіанти відповідей

1 м

2 м

3 м

4 м

Запитання 15

Фуршетні столи мають висоту і ширину?

варіанти відповідей

900 - 1100 мм, 1200 - 1500мм                                                                            

900 - 1000 мм, 1000 - 1200 мм

800 - 900 мм, 1000 - 1100 мм

700 - 800 мм, 900 - 100 мм

Запитання 16

Розмір банкетних столів для організації банкету-прийому за столом:

варіанти відповідей

висота 900-1000 мм, ширина1000-1500 мм

висота 700-750 мм, ширина800-950 мм

висота 600-650 мм, ширина800-950 мм

висота 760-780 мм; ширина950-1500 мм

Запитання 17

Підсобні столики використовують для:

варіанти відповідей

для зберігання посуду, приборів, столової білизни

для подавання страв та напоїв, відкоркування пляшок, транспортування використаного посуду

зберігання та транспортування алкогольних напоїв

для зберігання та транспортування безалкогольних напоїв

Запитання 18

Для вишуканих форм складання серветок використовують столові серветки розміром:

варіанти відповідей

40х40 см

46х46 см

25х25 см

50х50 см

Запитання 19

До столової білизни належать:

варіанти відповідей

скатертини та серветки

скатертини, серветки та рушники

скатертини, серветки, рушники та ручники

тільки скатертини

Запитання 20

Ручники використовують при…?


варіанти відповідей

при подаванні страв, поліруванні приборів, захищають манжети від забруднення

при збиранні використаного посуду

при підігріванні страв

при поліруванні фруктів

Запитання 21

Прейскурант – це?

варіанти відповідей

перелік закусок

перелік алкогольних і без­алкогольних напоїв, пива, тютюнових, кондитерських виробів та інших покупних товарів;

перелік десертів

перелік закусок, страв, напоїв, борошняних кондитерських виробів, наявних у продажі на даний день

Запитання 22

Меню з вільним вибором страв – це?

варіанти відповідей

каталог шеф-кухаря

набір страв на певну вартість, при поєднанні яких забезпечується комплекс необхідних для організму білків, жирів, вуглеводів, мінеральних солей і вітамінів

меню чергових (денних) страв, складається для швидкого обслуговування споживачів, які не мають достатньо часу на обід

перелік страв, записаних в певному порядку із зазначенням виходу страв, гарніру, основного продукту і ціни

Запитання 23

До столового прибору входять такі предмети:?

варіанти відповідей

ніж, виделка

ніж, ложка

ніж, виделка, ложка

виделка, ложка

Запитання 24

Закусочний прибор призначений для…?

варіанти відповідей

споживання других гарячих страв з м’яса;


споживання холодних страв та закусок;

споживання других гарячих страв з овочів;

споживання десертів.

Запитання 25

 Прибор для фруктів відрізняється від десертного?

варіанти відповідей

більшим розміром та виделкою з трьома зубцями

меншим розміром та виделкою з двома зубцями

таким же розміром та виделкою з трьома зубцями

не відрізняється

Запитання 26

 Кокотницю використовують для подавання…?

варіанти відповідей

для запікання і подавання гарячих закусок з м’яса, субпродуктів, птиці, овочів, грибів з соусами

для запікання і подавання гарячих закусок з риби з соусами

для запікання і подавання гарячих закусок з морепродуктів

для запікання і подавання гарячих закусок з печінки;

Запитання 27

 Пиріжкову тарілку використовують для подавання:


варіанти відповідей

м’яса в тісті

вареників, пельменів

кондитерських виробів

хліба, пиріжків, булочок 

Запитання 28

Для подачі міцних і десертних вин, хересу, мускату, портвейну використовують:

варіанти відповідей

чарки лафітні

чарки рейнвейні

чарки мадерні

стопка

Запитання 29

При сервіруванні столу, на якій відстані від краю столу розміщують основну тарілку?

варіанти відповідей

2 см

4 см

6 см

8 см

Запитання 30

Декантування вин – це..?

варіанти відповідей

виготовлення вин

вдале поєднання вин та інших алкогольних напоїв зі стравами

змішування різних сортів вин

переливання вина з пляшки в іншу ємність (графин, декантер)

Запитання 31

Який спосіб подавання страв передбачає використання приставного столика?

варіанти відповідей

англійський

французький

російський

польський

Запитання 32

При якому способі подавання офіціант самостійно перекладає страву гостю в тарілку, не ставлячи її на стіл?

варіанти відповідей

англійському

французькому

російському

польському

Запитання 33

Фірмові страви – це…?

варіанти відповідей

оригінальні страви з м’яса

страви приготовлені шеф-кухарем;

оригінальні страви з риби;

страви приготовлені сомельє

Запитання 34

Температура подавання перших страв?

варіанти відповідей

+ 75°С

+ 60°С

+ 50°С

+ 45°С

Запитання 35

Температура подавання червоного вина?

варіанти відповідей

10-12 °С

8-10 °С

16-18 °С

22-24 °С

Запитання 36

Каву по-східному варять і подають:

варіанти відповідей

в кавнику

в ковшику

в турці

в чайнику

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест