Контрольна робота № 2 з теми «Електродинаміка. Частина 2. Електромагнетизм».

Додано: 4 листопада 2023
Предмет: Фізика, 11 клас
7 запитань
Запитання 1

В котушці індуктивністю 20 мГн сила струму дорівнює 0,5 А. На скільки збільшиться енергія магнітного поля, якщо ввести в котушку залізне осердя, яке збільшить ідуктивність котушки в 50 разів? Сила струму в колі не змінюється (зараховується у разі надсилання розв'язування задачі).

варіанти відповідей

на 0,12 Дж

на 100 Дж

на 0,24 Дж

на 122,5 Дж

Запитання 2

Визначте напрямок сили Ампера, що діє на провідник зі струмом у магнітному полі?

варіанти відповідей
Запитання 3

В магнітному полі з індукцією В, яка спрямована від екрану монітора в наш бік, зліва направо рухається заряджена частинка. З боку зовнішнього магнітного поля на неї діє сила Лоренца. Визначте заряд частинки.

варіанти відповідей
Запитання 4

Визначте силу струму в провіднику довжиною 2 м, якщо під час переміщення його в однорідному магнітному полі з індукцією 40 мТл на відстань 50 см сила Ампера виконала роботу 140 мДж. Напрямок переміщення перпендикулярний до напрямку струму й ліній індукції. Провідник розміщений під кутом 45° до силових ліній (зараховується у разі надсилання розв'язування задачі).

варіанти відповідей

10 А

5 А

25 А

50 А

Запитання 5

Яка сила Лоренца діє на позитивний заряд 2 нКл, що рухається в магнітному полі з індукцією 200 мТл зі швидкістю 2 км/с? Напрямок руху заряду перпендикулярний до напрямку ліній індукції магнітного поля (зараховується у разі надсилання розв'язування задачі).

варіанти відповідей

5 пН

0,8 мкН

20 мкН

80 кН

Запитання 6

Яка ЕРС самоіндукції виникає в провіднику з індуктивністю 2,5 мГн під час рівномірної зміни сили струму від 3 А до 5 А за 0,25 с? (зараховується у разі надсилання розв'язування задачі)

варіанти відповідей

0,02 В

2 Гн

2 В

0,04 В

Запитання 7

На рисунку показані лінії магнітної індукції магнітного поля прямого провідника зі струмом. Визначте напрямок струму в провіднику.

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест