Контрольна робота «Електричний заряд. Електричне поле» 3 варіант

Додано: 10 березня 2023
Предмет: Фізика, 8 клас
Тест виконано: 501 раз
8 запитань
Запитання 1

Дві легкі однакові кульки підвішені на шовкових нитках. Кульки зарядили однаковими різнойменними зарядами. На якому малюнку зображено ці кульки?

варіанти відповідей

А

Б

В

А і В

Запитання 2

Негативно зарядженою паличкою торкнулися стрижня електроскопа (див. Рисунок). Як був заряджений електроскоп?

варіанти відповідей

Негативно

Позитивно

Міг бути заряджений позитивно, міг і негативно

Електроскоп не був заряджений

Запитання 3

В електричне поле позитивно зарядженої кулі вносять негативно заряджену гільзу. В якій точці поля відхилення гільзи буде максимальним?

варіанти відповідей

А

Б

В

Г

Запитання 4

Чому клаптики паперу притягуються до зарядженого гребінця?

варіанти відповідей

Папір діелектрик. Діелектрики практично не містить вільних електронів. Електричне поле зарядженого гребінця діє на зв’язані електрони атомів, із яких складається папір, унаслідок чого змінюється форма електронної хмари – вона стає витягнутою. У результаті на ближчій до зарядженого гребінця поверхні паперу утворюється заряд, який за знаком протилежний заряду гребінця, і тому папір починає притягуватися до тіла. 

Папір провідник. Він практично не містить вільних електронів. Електричне поле зарядженого гребінця діє на зв’язані електрони атомів, із яких складається папір, унаслідок чого змінюється форма електронної хмари – вона стає витягнутою. У результаті на ближчій до зарядженого гребінця поверхні паперу утворюється заряд, який за знаком протилежний заряду гребінця, і тому папір починає притягуватися до тіла. 

Папір діелектрик. Діелектрики містять вільні електрони. Електричне поле зарядженого гребінця діє на зв’язані електрони атомів, із яких складається папір, унаслідок чого змінюється форма електронної хмари – вона стає витягнутою. У результаті на ближчій до зарядженого гребінця поверхні паперу утворюється заряд, який за знаком протилежний заряду гребінця, і тому папір починає притягуватися до тіла. 

Папір діелектрик. Діелектрики практично не містить вільних електронів. Електричне поле зарядженого гребінця не діє на зв’язані електрони атомів, із яких складається папір, унаслідок чого змінюється форма електронної хмари – вона стає витягнутою. У результаті на ближчій до зарядженого гребінця поверхні паперу утворюється заряд, який за знаком протилежний заряду гребінця, і тому папір починає притягуватися до тіла. 

Запитання 5

При електризації тертям з тіла А на тіло В перейшло 30×1013 електронів. Який заряд має тіло А?

варіанти відповідей

48 мКл

0,48 мкКл

4,8 мкКл

48 мкКл

Запитання 6

Два однакових електрометри А і В мають електричні заряди qA= + 20 Кл і qВ = + 60 Кл відповідно. Чому стануть рівні їх заряди, після з'єднання електрометрів провідником? 

варіанти відповідей

40Кл

20Кл

60Кл

80Кл

Запитання 7

Якій кількості електронів відповідає заряд тіла, який дорівнює –32×10-10 Кл?

варіанти відповідей

2*1010

3*1010

4*1010

5*1010

Запитання 8

З однієї маленької металевої кульки на іншу перенесли певну кількість електронів. Кульки почали притягатися із силою 16мН. Скільки електронів перенесено, якщо відстань між кульками становить 10 см? Початкові заряди кульок дорівнювали нулю.

варіанти відповідей

8,3*1011

8,3*1010

8,3*1012

8,3*109

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест