Конвенція про права дитини

Додано: 27 січня 2021
Предмет: Громадянська освіта, 10 клас
Тест виконано: 1 раз
9 запитань
Запитання 1

Яка це стаття? Дитина має право на захист від економічної експлуатації та від виконання будь-якої роботи, яка може являти небезпеку для здоров'я, бути перешкодою в одержанні нею освіти чи завдавати шкоди її здоров'ю, фізичному, розумовому, духовному, моральному та соціальному розвитку.

варіанти відповідей

34 стаття

33 стаття

32 стаття

Запитання 2

Яка це стаття? Дитина має право на відпочинок та дозвілля; брати участь в культурних та творчих заходах та вільно займатись мистецтвом.

варіанти відповідей

31 стаття

30 стаття

35 стаття

Запитання 3

Яка це стаття? Держави-учасниці вживають всіх необхідних заходів, щоб захистити дітей від незаконного зловживання наркотичними засобами та психотропними речовинами....

варіанти відповідей

33 стаття

36 стаття

39 стаття

Запитання 4

Яка це стаття? Право, вживають на національному, двосторонньому та багатосторонньому рівнях всіх необхідних заходів щодо відвернення викрадень дітей, торгівлі дітьми чи їх контрабанди в будь-яких цілях і в будь-якій формі.

варіанти відповідей

36 стаття

37 стаття

35 стаття

Запитання 5

Яка це стаття? Дитина має право на захист від усіх форм експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини.

варіанти відповідей

40 стаття

36 стаття

38 стаття

Запитання 6

Яка це стаття? Держави-учасниці вживають всіх необхідних заходів для сприяння фізичному та психологічному відновленню та соціальній інтеграції дитини, яка є жертвою будь-яких видів нехтування, експлуатації чи зловживань....

варіанти відповідей

39 стаття

41 стаття

37 стаття

Запитання 7

Яка це стаття? Держави-учасниці визнають право кожної дитини, яка, як вважається, порушила кримінальне законодавство, звинувачується або визнається винною в його порушенні....

варіанти відповідей

41 стаття

35 стаття

40 стаття

Запитання 8

38 стаття?

варіанти відповідей

Держави-учасниці зобов'язані поважати норми міжнародного гуманітарного права, що застосовуються до них у випадку збройних конфліктів і мають відношення до дітей, та забезпечувати їх додержання.

Дитина має право на захист від усіх форм експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини.

Держави-учасниці вживають всіх можливих заходів для забезпечення того, щоб особи, які не досягли 15-річного віку, не брали безпосередньої участі у воєнних діях.

Запитання 9

Держави-учасниці зобов'язані захищати дитину від усіх форм сексуальної експлуатації та сексуальних розбещень. Запобігають:

варіанти відповідей

схилянню або примушуванню дитини до будь-якої незаконної сексуальної діяльності.

Використанню дітей з метою експлуатації у порнографії та порнографічних матеріалах.

жодна дитина не була позбавлена волі незаконним або свавільним чином.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест