Крупи

Додано: 13 лютого 2021
Предмет:
Тест виконано: 292 рази
12 запитань
Запитання 1

Основна складова частина круп:



варіанти відповідей

крохмаль;



білки;



мінеральні речовини.



Запитання 2

Визначте вид рису: зерно ціле, довгасте, поверхня

гладенька, без борошнистого нальоту, блискуча:



варіанти відповідей

шліфований;



полірований;



рисова січка.



Запитання 3

Який вид круп називають проділ:



варіанти відповідей

розколені зерна пропареної та непропареної гречаної крупи;



подрібнені зерна ячменю;



подрібнені зерна твердих сортів пшениці?



Запитання 4

Яка з цих круп належить до манної марки М:



варіанти відповідей

білого кольору, непрозора, вкрита борошном, з

напівпрозорою ребристою крупкою кремового кольору:



напівпрозора, жовтого кольору, з гострими гранями:



непрозора, білого кольору, покрита борошном?



Запитання 5

Для приготування в’язких каш використовують манну

крупу:



варіанти відповідей

марки М;



марки Т;



марки МТ.



Запитання 6

Полтавська крупа №1 має:



варіанти відповідей

подрібнене зерно, частково шліфоване, округлої форми;



ціле зерно, видовженої форми, з заокругленими кінцями:



ціле зерно, округлої форми, білого або жовтого кольору.



Запитання 7

Крупу Артек одержують після подрібнення:



варіанти відповідей

зерен ячменю;



зерен твердих сортів пшениці;



зерен м'яких сортів пшениці.



Запитання 8

Назвіть крупу, яка містить багато слизистих речовин:



варіанти відповідей

гречана крупа;



манна крупа;



вівсяна крупа.



Запитання 9

Чому пшоно перед варінням обшпарюють:



варіанти відповідей

для видалення гіркуватого борошнистого нальоту;



щоб прискорити процес варіння;



щоб запобігти руйнуванню оболонки під час варіння?



Запитання 10

Яку з круп рекомендують замочувати перед варінням:



варіанти відповідей

рис полірований;



перлову крупу №1, №2;



перлову крупу №3, №4, №5?



Запитання 11

Яку з круп використовують в дієтичному харчуванні:



варіанти відповідей

кукурудзяну;



пшоно;



манну?



Запитання 12

Назвіть крупу каші з якої будуть твердими та матимуть

специфічний присмак:



варіанти відповідей

перлова крупа;



кукурудзяна крупа;



пшоно.



Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест