Крупи бобові, макаронні вироби

Додано: 23 жовтня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 263 рази
14 запитань
Запитання 1

1.  Перед тепловою обробкою бобові замочують

варіанти відповідей

у теплій воді

в холодній

в гарячій

Запитання 2

2. Перлову крупу виготовляють із зерен

варіанти відповідей

ячменю

пшениці

проса

Запитання 3

3. Яку із вказаних круп не промивають?

варіанти відповідей

перлову

пшеничну

манну

Запитання 4

4. Гарнір з макаронів використовують до

варіанти відповідей

м'яса

птиці

морепродуктів

Запитання 5

5. При замочуванні маса бобових збільшується

варіанти відповідей

в 3 рази

в 2 рази

в 4 рази

Запитання 6

6. Яка найбільш поживна частина зерна?

варіанти відповідей

зародок

алейроновий шар

ендосперм

Запитання 7

7. Яку крупу ошпарюють окропом?

варіанти відповідей

гречану

пшоно

рисову

Запитання 8

8. Яка повинна бути температура при замочуванні бобових?

варіанти відповідей

не більше 15*С

18*С

не більше 20*С

Запитання 9

9. Привар - це

варіанти відповідей

випаровування рідини із страви

чітко виражений смак страви

збільшення каші в об'ємі та масі 

Запитання 10

10. Вкажіть, яку кашу варять зливним способом

варіанти відповідей

рисову

перлову

гречану

Запитання 11

11. Привар макаронів, зварених незливним способом становить 

варіанти відповідей

150%

200-300%

200%

Запитання 12

12. Коли солять бобові?

варіанти відповідей

на початку варіння

під час варіння

в кінці варіння

Запитання 13

13. Для розсипчастої гречаної каші співвідношення крупи і води становить:

варіанти відповідей

1:2

1:1

1:3

Запитання 14

14. Для варіння макаронних виробів зливним способом на 1 кг макаронів беруть 

варіанти відповідей

2-3 л води

5-6 л води

3-4 л води

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест