ККЗ кухар 3 розряд

Додано: 8 лютого 2023
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 94 рази
18 запитань
Запитання 1

При тривалому варінні бульйонів з жирами відбувається....

варіанти відповідей

денатурація

гідролізація

карамелізація

Запитання 2

Які способи застосовують при нарізанні овочів?

варіанти відповідей

карбування,шаткування

обточування,січення

обточування,карбування,шаткування,січення

Запитання 3

Послідовність виконання технологічних операцій обробки овочів складається:

варіанти відповідей

сортування,обчищання,промивання,миття та нарізування

сортування,калібрування,миття,обчищання,промивання та нарізування

сортування,миття,обчищання,нарізування

Запитання 4

Комбінування різних овочів в комбінованих гарнірах дає змогу....

варіанти відповідей

компенсувати недоліки одних пере­вагами інших, сприяє більш інтенсивному виділенню травних соків, відповідно кращому засвоєнню їжі

збуджують апетит і сприяють кращому їх зас­воєнню

збільшуються поживні речовини в організмі людини

Запитання 5

Норма гарніру на порцію становить...

варіанти відповідей

250

150

200

Запитання 6

Правила підготовки яєць

варіанти відповідей

звільнені від упаковки і перевірені на якість овоскопом яйця укла­дають у решітчасту корзину або відро з отворами і поміщають у першу ванну, де витримують у теплій воді 2 хв., у разі потреби яйця миють волосяними щітками, потім корзину (відро) з яйцями занурюють у другу ванну з 4%-ним розчином хлорного вапна на 5 хв. У третій ванні яйця витримують в 4%-ному розчині кальцинованої солі, у четвертій — опо­ліскують проточною холодною водою. Після промивання яйця викла­дають на лотки або в інший чистий посуд.

звільнені від упаковки і перевірені на якість овоскопом яйця укла­дають у решітчасту корзину або відро з отворами і поміщають у першу ванну, де витримують у теплій воді 40 хв., у разі потреби яйця миють волосяними щітками, потім корзину (відро) з яйцями занурюють у другу ванну з 10%-ним розчином хлорного вапна на 5 хв. У третій ванні яйця витримують в 2%-ному розчині кальцинованої солі, у четвертій — опо­ліскують проточною холодною водою. Після промивання яйця викла­дають на лотки або в інший чистий посуд.

звільнені від упаковки і перевірені на якість овоскопом яйця укла­дають у решітчасту корзину або відро з отворами і поміщають у першу ванну, де витримують у теплій воді 10 хв., у разі потреби яйця миють волосяними щітками, потім корзину (відро) з яйцями занурюють у другу ванну з 2%-ним розчином хлорного вапна на 5 хв. У третій ванні яйця витримують в 2%-ному розчині кальцинованої солі, у четвертій — опо­ліскують проточною холодною водою. Після промивання яйця викла­дають на лотки або в інший чистий посуд.

Запитання 7

Назвіть прийоми, які використовуються при приготуванні напівфабрикатів з риби?


варіанти відповідей

нарізування,подрібнення, панірування.

нарізування, відбивання, маринування, подрібнення, вибивання, панірування.

нарізування, відбивання, подрібнення, вибивання, панірування.

Запитання 8

В яких умовах зберігається заморожена риба ?

варіанти відповідей

за температури –8 градусів від 6 до 10 місяців залежно від виду риби

за температури –28 градусів від 7 до 10 місяців залежно від виду риби

за температури –18 градусів від 3 до 10 місяців залежно від виду риби

Запитання 9

До складу м'яса входять такі основні тканини:

варіанти відповідей

судини, зв'язки, сухожилля, апоневрози

м'язова, жирова , кісткова та сполучна 

всі варіати відповіді вірні

Запитання 10

Вкажіть, завдяки чому відбувається такий рух картоплі

при обчищенні в картоплеочисній машині МОК-250

варіанти відповідей

Рухомому дну у вигляді зрізаного конуса і радіальним хвилям на ньому

Нахиленому дну з радіальними хвилями

Дну, яке рухається з різною швидкістю

Нерухомому дну

Запитання 11

Які з перерахованих приміщень закладів ресторанного господарства відповідають до підсобних

варіанти відповідей

Торговельні зали

Мийна столового посуду

Аванзал

Вестибюль

Запитання 12

Головна функція вуглеводів при харчуванні

варіанти відповідей

підвищувати розумову діяльність організму

забезпечувати організм енергією

забезпечує організм теплом

підвищувати розумову діяльність організму, забезпечувати організм енергією, забезпечує організм теплом

Запитання 13

На добу людині потрібно води…

варіанти відповідей

2,5-3,0 л.

3,0-3,5 л.

1,5-2,0 л.

2,0-2,5 л.

Запитання 14

Карбування - це.......

варіанти відповідей

нарізання простими формами

нарізання зірочками, шестернями

обточування кульками, горішками, бочечками, грушами

Запитання 15

Овочеву пасеровку готують так:

варіанти відповідей

спочатку пасерують моркву до розм’якшення, потім додають цибулю і пасерують разом

спочатку пасерують цибулю до прив'ялення, потім додають моркву і пасерують разом

нарізані цибулю і моркву закладають одночасно на розігріту з жиром сковорідку і пасерують при помішуванні

Запитання 16

Закінчіть фразу:

Органолептичний метод визначення якості продуктів – це...

варіанти відповідей

беруть середню пробу - зразок партії продукту з різних місць для кожної упаковки

визначення щільності продуктів, температуру їхнього плавлення та в'язкість

визначення якості продукції за допомогою органів чуття

Запитання 17

Заправляють суп-пюре, щоб він набув ніжної консистенції

варіанти відповідей

мас­лом оливковим

 мас­лом вершковим

кокосовим маслом

Запитання 18


Який овоч не входить до складу овочевого рагу?

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест