Кухар 4 розряд V

Додано: 28 травня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 71 раз
26 запитань
Запитання 1

Що додають у фарш для приготування голубців овочевих

варіанти відповідей

пасеровані овочі, гриби, рис відварений

рис відварений та проварену капусту

січені яйця, пшоняну кашу

січені яйця, гречану кашу

Запитання 2

Чому паніровка на рибі смаженій у фритюрі відстає

варіанти відповідей

температура фритюру низька

запанірований напівфабрикат довго зберігали до смаження

рибу перед паніруванням не обсушили

температура фритюру висока

Запитання 3

В чому панірують котлети картопляні

варіанти відповідей

льєзоні та сухарях

борошні чи сухарях

борошні, збитих білках, сухарях

борошні, яйцях

Запитання 4

Яку рибу переважно використовують для тушкування

варіанти відповідей

яка має мало дрібних кісток

яка має рихлу м’язову тканину

яка має специфічний запах і багато дрібних кісток

яка має багато дрібних кісток і має рихлу м’язову тканину

Запитання 5

Які дефекти може викликати нагрівання заправленого супу-пюре

варіанти відповідей

згортання білків яєць або відділення масла вершкового

відокремлення густої і рідкої частини

утворення грудочок і плівок

згортання білків яєць і утворення плівок

Запитання 6

Що додають у відварену протерту картоплю для приготування пальчиків картопляних

варіанти відповідей

яйця, борошно, зелень

сирі жовтки, борошно, зелень

яйця, крохмаль, зелень

сирі білки, борошно

Запитання 7

Яке тісто використовують для приготування піци

варіанти відповідей

дріжджове, листкове, сирне, прісне, здобне

дріжджове, бісквітне, сирне

пісочне, прісне, здобне

дріжджове, пісочне

Запитання 8

Перець перед фаршируванням слід

варіанти відповідей

бланшувати 2-3 хвилин

варити 10 хвилин

витримати в сольовому розчині

варити 15 хвилин

Запитання 9

Сир якої жирності використовують для сирників

варіанти відповідей

жирний

напівжирний

нежирний

дитячий

Запитання 10

З якими продуктами готують сирники

варіанти відповідей

капустою, крупами, зеленню

кропом, рисом, гречаними крупами

морквою, картоплею, квасолею

морквою, картоплею, квасолею, капустою

Запитання 11

Як додають яйця в пудинг

варіанти відповідей

жовтки розтирають з цукром, а білки збивають в пухку масу

розтирають з цукром, сіллю.

сирими, попередню помитими

розтирають з цукром

Запитання 12

В яких випадках при приготуванні запіканки з сиру додають манну кашу, а не крупу

варіанти відповідей

сир має розсипчасту консистенцію

сир надто жирний

сир має кислий смак

якщо масу готують із нежирного сиру

Запитання 13

Як підготувати моркву для приготування сирників

варіанти відповідей

натерти

подрібнити

припустити з додаванням манної крупи

припустити з додаванням соусу солодкого

Запитання 14

Порційний шматок риби деформувався при смаженні, вкажіть причину

варіанти відповідей

висока температура приготування, велика кількість ж

велика кількість жиру

при приготуванні напівфабрикату не зробили надрізів на шкірі

часте перевертання риби при смаженні

Запитання 15

Чому при приготуванні крокетів картопляних картопляну масу охолоджують

варіанти відповідей

попередження згортання білка яйця

зручності порціонування маси

кращого утримування паніровки

зменшення втрат при тепловій обробці

Запитання 16

Як визначити готовність сирної запіканки

варіанти відповідей

відставання від стінок листа, проколювання деревяною паличкою

утворення рум'яної кірочки, відставання від стінок листа, проколювання деревяною паличкою

поява рум'яної кірочки

по запаху готового виробу

Запитання 17

Для приготування макаронника макарони варять:

варіанти відповідей

зливним способом

зливним способом і прогрівають в жаровій шафі

незливним способом

незливним способом ,обсушують прогріваючи в жаровій шаф

Запитання 18

Коли тісто готують опарним способом (дві відповіді)

варіанти відповідей

коли в тісто йде багато здоби

коли потрібно прискорити процес приготування

щоб підвищити вихід виробів

щоб прискорити процес приготування.

Запитання 19

Чим відрізняється тісто для оладок від тіста для млинців

варіанти відповідей

тісто для оладок більш густої консистенції

тісто для млинців готують з додаванням соди

тісто для млинців запарюють киплячим молоком

тісто для оладок більш рідшої консистенції

Запитання 20

Скільки рідини потрібно взяти для приготування опари

варіанти відповідей

60%

40%

80%

50%

Запитання 21

Холодні супи готують на

варіанти відповідей

овочевих відварах, бульйоні, кефірі, молоці

хлібному квасі, молоці, сироватці, на м’ясному бульйоні

бульйоні, овочевих відварах, кислому молоці, вершках

хлібному квасі, овочевих відварах, сироватці, кислому молоці, кефірі

Запитання 22

Омлет готують з суміші

варіанти відповідей

яєць, борошна, води

яєць, солі, молока або вершків

меланжу, сметани, перцю

борошна, яєць, молока

Запитання 23

Приготування компоту із малини, суниці, ожини

варіанти відповідей

підготовлені ягоди розкладають по креманках, заливають теплим сиропом

підготовлені ягоди розкладають по креманках, заливають охолодженим сиропом

підготовлені ягоди кладуть у киплячий сироп, доводять до кипіння, охолоджують

підготовлені ягоди кладуть у киплячий сироп, проварюють 1-3хв охолоджують

Запитання 24

Чому під час теплової обробки печінка стала твердою

варіанти відповідей

запанірували в борошні

запанірували в сухарях

не дотримано температурний режим приготування

посолили

Запитання 25

Особливість відпуску битків українських

варіанти відповідей

битки кладуть на скибочки підсмаженого хліба разом із цибулею і салом

битки кладуть на скибочки підсмаженого хліба

битки поливають сметанним соусом

битки поливають вершковим маслом

Запитання 26

ЧОМУ ПРІСНЕ ЗДОБНЕ ТІСТО НЕ МОЖНА ДОВГО МІСИТИ

варіанти відповідей

відділяється жир

тісто розріджується

тісто затягується

набухає крохмаль

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест