Кулінарія

Додано: 26 квітня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 1853 рази
11 запитань
Запитання 1

Кулінарні вироби поділяють на шість груп:

варіанти відповідей

перші страви

другі страви (основні)

холодні страви та закуски

бульйони

борошняні та кондитерські вироби

напої

солодкі страви (десерти)

страви з риби та морепродуктів

Запитання 2

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі бувають холодні та гарячі.

Укажіть температуру подачі холодних десертів:

варіанти відповідей

від 0 до +5 градусів

від +12 до +15 градусів

від +30 до +35 градусів

Запитання 3

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі поділяють на гарячі та холодні. Укажіть температуру подачі гарячих десертів:

варіанти відповідей

від +30 до +40 градусів

від +70 до +75 градусів

Близько + 100 градусів

Запитання 4

Тарталетки - це кошики з тіста, які наповнюють різноманітними начинками, як солодкими, так і несолодкими. З якого тіста виготовляють класичні тарталетки:

варіанти відповідей

з бісквітного

з пісочного

з листкового

з дріжджового

Запитання 5

Пісочне тісто - це розсипчасте тісто, в якому масла повинно бути

варіанти відповідей

60-80%

до 20%

30-40%

Запитання 6

Воловани - це невеличкі стаканчики з різними начинками, виготовлені з

варіанти відповідей

листкового тіста

прісного тіста

бісквітного тіста

Запитання 7

Як і багато інших відомих закусок, волован також має свою красиву історію. Його винахідником вважається один з перших кухарів, так званої, високої кухні Марі-Антуан Карем. Одна з легенд говорить про те, що коли в процесі приготування волованів, вони з плоских перетворювалися в невеликі башточки, помічник відомого майстра кулінарії вигукнув:

варіанти відповідей

«Метр, він став червоним!»

«Метр, він падає в безодню!»

«Метр, він злітає в повітря!»

Запитання 8

Профітролі назвали так, тому що з відносно невеликої кількості продуктів можна зробити дійсно смачне і виграшне блюдо. Що означає «профітроль» ( profiterole) в перекладі з французької ?

варіанти відповідей

десерт, солодощі

вигода, прибуток, користь 

пухкий, повітряний

Запитання 9

Цей французький десерт називається...

варіанти відповідей

трюфель

суфле

круасан

крокембуш

Запитання 10

До бездріжджового тіста відносять:

варіанти відповідей

листкове

безопарне

бісквітне

заварне

пісочне

Запитання 11

Розпушувальна дія дріжджів ґрунтується на тому, що в процесі їхньої життєдіяльності в тісті відбувається спиртове бродіння: цукри розщеплюються на спирт та...

варіанти відповідей

воду

оксид азоту

кисень

вуглекислий газ

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест