Кулінарні терміни

Додано: 26 січня
Предмет: Технології, 10 клас
16 запитань
Запитання 1

Кулінарія - це ...

варіанти відповідей

випічка страв із борошна

мистецтво сервірування столу


мистецтво приготування їжі

уміння поділу страв на сніданок, обід та вечерю.

Запитання 2

Бланшування - це

варіанти відповідей

тушкування

запікання

короткочасна термічна обробка.


варіння

Запитання 3

Ловлення - це

варіанти відповідей

поступове тривале нагрівання страви в добре закритій товстостінній посуді.

смаження

варіння

заморожування

Запитання 4

Шинкування - це

варіанти відповідей

заморожування

нагрівання

спосіб нарізування тільки сирих овочів і фруктів, зелені, коріння, грибів — тобто продуктів рослинного походження. 

фарширування

Запитання 5

Цізеліровання - це

варіанти відповідей

замочування

заморожування

надрізання риби, перш ніж запекти її в духовці

Запитання 6

Пассеровка

варіанти відповідей

Це коли ви обсмажуєте овочі на слабкому вогні. Ніяких рум’яних кірочок і, тим більше, підгорання — овочі просто повинні стати трошки м’якше

Потримати над парою, опустити в окріп на кілька секунд — тобто будь-яка короткочасна термічна обробка.


Це поступове тривале нагрівання страви в добре закритій товстостінній посуді. 

Запитання 7

Дегласіровка

варіанти відповідей

Процес використовують для видалення жиру з готового м’ясного соку для подальшого приготування соусу

Це поступове тривале нагрівання страви в добре закритій товстостінній посуді. 

Обсмажуєте овочі на слабкому вогні

Запитання 8

Шпигування

варіанти відповідей

Це вводити в який-небудь продукт дрібні шматочки іншого — наприклад, шматочки часнику в буженину.


Коли ви готуєте що-небудь в паніровці, продукти проходять процес, коли ви занурюєте їх в яйце або вершки. 

Потримати над парою, опустити в окріп на кілька секунд — тобто будь-яка короткочасна термічна обробка.


Запитання 9

Цізеліровання

варіанти відповідей

Це надрізати рибу, перш ніж запекти її в духовці

За допомогою цього процесу освітлюють бульйони

Це один з кроків м’ясопереробки, при якому м’які тканини повністю відокремлюють від кісток

Запитання 10

Відтяжка

варіанти відповідей

Найчастіше цей процес використовують для видалення жиру з готового м’ясного соку для подальшого приготування соусу

За допомогою цього процесу освітлюють бульйони з м’яса, птиці та риби

Це коли ви обсмажуєте овочі на слабкому вогні. 

Запитання 11

Обвалка

варіанти відповідей

Це поступове тривале нагрівання страви в добре закритій товстостінній посуді. 

Це один з кроків м’ясопереробки, при якому м’які тканини повністю відокремлюють від кісток. 

Це теплова обробка їжі при температурі, яка не перевищує 90 градусів

Запитання 12

Бардіровання

варіанти відповідей

Це підготовка цільної тушки птиці до смаження, гасіння або запікання. 

Це потрібна ступінь готовності пасти або овочів, коли при надкусиваніі відчувається їх пружність

Потримати над парою, опустити в окріп на кілька секунд — тобто будь-яка короткочасна термічна обробка.


Запитання 13

Припускання

варіанти відповідей

Це теплова обробка їжі при температурі, яка не перевищує 90 градусів

Готувати продукти у власному соку або використовуючи мінімальну кількість рідини в посуді, яка щільно закрита. 

Процес використовують для видалення жиру з готового м’ясного соку для подальшого приготування соусу

Запитання 14

Соте

варіанти відповідей

Це назва прийому кулінарної обробки. Особливість цього способу полягає у миттєвому опусканні продукту у невелику кількість жиру з метою руйнування клітинних структур. 

Спосіб теплової обробки, який передбачає приготування

їжі, загорненої в папір, або фольгу, термостійку вінілову плівку, пергамент чи рукав.

Запитання 15

Папільйот

варіанти відповідей

Спосіб теплової обробки, який передбачає приготування

їжі, загорненої в папір, або фольгу, термостійку вінілову плівку, пергамент чи рукав.

Це підпалювання кулінарного виробу за допомогою алкогольного компоненту.  

При використанні цього методу підготовлені напівфабрикати поміщають в герметичні полімерні пакети. 

Запитання 16

Фламбування

варіанти відповідей

Це підпалювання кулінарного виробу за допомогою алкогольного компоненту.  

Це смаження продуктів на добре нагрітій решітці або шпажці

над відкритим вогнем

Після смаження продукту (м’ясо або птиця) його

виймають зі сковороди, жир зливають, наливають бульйон, вершки, сік, вино або коньяк і уварюють суміш

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест