Кулінарія. Кулінарні терміни

Додано: 12 вересня
Предмет: Технології, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

Кулінарія - це ...

варіанти відповідей

випічка страв із борошна

мистецтво сервірування столу

мистецтво приготування їжі

уміння поділу страв на сніданок, обід та вечерю.

Запитання 2

Професіонали, які несуть людям своєю працею задоволення від смачних та оригінальних страв.

варіанти відповідей

Офіціанти

кухарі

бармени

Запитання 3

Кулінарні вироби поділяють на

варіанти відповідей

3 групи

5 груп

6 груп

Запитання 4

Пасерування-це

варіанти відповідей

Варіння

Запікання

Осмаження на слабкому вогні

Запитання 5

Бланшування - це

варіанти відповідей

тушкування

запікання

короткочасна термічна обробка.


Запитання 6

Ловлення - це

варіанти відповідей

поступове тривале нагрівання страви в добре закритій товстостінній посуді.

смаження

варіння

заморожування

Запитання 7

Шинкування - це

варіанти відповідей

заморожування

нагрівання

спосіб нарізування тільки сирих овочів і фруктів, зелені, коріння, грибів — тобто продуктів рослинного походження. 

Запитання 8

Цізеліровання - це

варіанти відповідей

замочування

заморожування

це надрізати рибу, перш ніж запекти її в духовці

Запитання 9

Шпигування - це

варіанти відповідей

це приготування десертів

 вводити в який-небудь продукт дрібні шматочки іншого

це надрізати рибу, перш ніж запекти її в духовці

Запитання 10

Пошировання — це

варіанти відповідей

теплова обробка їжі при температурі, яка не перевищує 90 градусів

приготування десертів

готувати продукти у власному соку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест