Кулінарія. Вироби з тіста

Додано: 5 січня 2023
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 390 разів
12 запитань
Запитання 1

Види тіста за способом приготування -

варіанти відповідей

а) дріжджове і бездріжджове

б) густе і рідке

в) жирне і прісне

Запитання 2

Для дріжджових виробів рідину -

варіанти відповідей

а) охолоджують

б) підігрівають

в) заморожують

Запитання 3

Вершкове масло до тіста додають -

варіанти відповідей

а) розтопленим

б) охолодженим

в) розм' якшеним

Запитання 4

Розпушувачі бувають -

варіанти відповідей

а) біологічні, хімічні, механічні

б) біологічні, фізичні, механічні

в) біологічні, хімічні, ручні

Запитання 5

Основні етапи приготування виробів із тіста -

варіанти відповідей

а) замішування, формування, випікання

б) замішування, формування, теплова обробка, оформлення

в) замішування, теплова обробка, випікання

Запитання 6

Способи приготування дріжджового тіста -

варіанти відповідей

а) простий і складний

б) безопарний і опарний

в) основний і допоміжний

Запитання 7

Із прісного тіста готують -

варіанти відповідей

а) торти, рулети, тістечка

б) вареники, пельмені, галушки, домашню лапшу, млинчики

в) печиво, торти, тістечка

Запитання 8

Із бісквітного тіста готують -

варіанти відповідей

а) вареники, пельмені, галушки

б) печиво, торти, тістечка

в) торти, рулети, тістечка, кекси

Запитання 9

Час випікання бісквіта -

варіанти відповідей

а) 230º - 240º С

б) 200º - 220º С

в) 100º - 120º С

Запитання 10

Страви та вироби з тіста -

варіанти відповідей

а) борошняні страви, борошняні кулінарні вироби, борошняні гарніри, напівфабрикати для подачі страв

б) борошняні страви, борошняні кулінарні вироби, вегетаріанські страви, борошняні гарніри, напівфабрикати для подачі страв

в) борошняні страви, борошняні кулінарні вироби, солодкі страви, борошняні гарніри, напівфабрикати для подачі страв

Запитання 11

Пшеничне борошно буває у вигляді -

варіанти відповідей

а) сіяне, обдирне, обойне

б) крупчатка, вищого, першого, другого, обойного гатунку

в) вищого, першого, другого гатунку

Запитання 12

Яйця надають борошняним виробам -

варіанти відповідей

а) добру якість

б) смак, пористістість і приємний колір

в) аромат, здобність

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест