Кулінарія. Загальна класифікація страв.

Додано: 25 квітня 2022
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 222 рази
10 запитань
Запитання 1

Людина, яка професійно готує їжу для інших людей, як правило, в закладах харчування

варіанти відповідей

кондитер

кухар

бармен

дегустатор

Запитання 2

Їжа, яка подається перед основними стравами.

варіанти відповідей

закуски

перші страви

десерт

Запитання 3

До холодних страв і закусок належать

варіанти відповідей

салати

бутерброди

страви з яєць

пельмені

торт

Запитання 4

Перші страви класифікують за кількома ознаками

варіанти відповідей

За температурою подачі

За способом приготування

За характером рідкої основи

Запитання 5

Рідка основа перших страв може бути з

варіанти відповідей

бульйону

фруктового відвару

молока

кефіру

Запитання 6

З морепродуктів можна приготувати

варіанти відповідей

закуску

холодну страву

першу страву

другу страву

Запитання 7

Другі страви можуть бути

варіанти відповідей

варені

жарені

тушковані

запечені

Запитання 8

Борошняними можуть бути

варіанти відповідей

страви

гарніри

перші страви

кулінарні вироби

Запитання 9

Для приготування є види обробки продуктів

варіанти відповідей

теплова

харчова

первинна

загальна

Запитання 10

Під час приготування потрібно дотримуватися таких рекомендацій

варіанти відповідей

Використовувати тільки якісні та свіжі продукти

Ретельно мити всі інгредієнти 

Дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог

Дотримуватися правил безпечної праці 

Дотримуватися рецепта та технології приготування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест