Культура споживання їжі. Сервірування столу.

Додано: 2 травня 2020
Предмет: Технології, 5 клас
Тест виконано: 944 рази
15 запитань
Запитання 1

Культура споживання їжі включає в себе...

варіанти відповідей

культуру поведінки за столом.

уміння користуватися столовим посудом

уміння користуватися столовими приборами.

сервірування столу

Запитання 2

Сервірування столу -це ...

варіанти відповідей

прикрашання столу квітами.

гарно оформлений та розписаний посуд.

підготовка й оформлення його до споживання їжі.

прикрашання столу серветками та декором.

Запитання 3

Для сервірування столу обов'язково необхідні ...

варіанти відповідей

столова білизна

столовий посуд

елементи декору

приготовані страви

столові прибори

ємності зі спеціями

Запитання 4

Столовий посуд - це ...

варіанти відповідей

посуд для приготування їжі.

посуд, призначений для подавання та споживання їжі.

посуд для збереження їжі.

посуд, призначений для прикрашання столу

Запитання 5

До кухонного посуду належать:

варіанти відповідей

каструля, ковш, друшляк.

тарілка, ложка, виделка.

ваза, блюдо, маслянка.

салатник, чашки, солонка

Запитання 6

Вкажіть правильний порядок сервірування столу.

варіанти відповідей

скатертина, тарілки, столові прибори, посуд для напоїв, серветки, декор.

скатертина, столові прибори, декор, серветки, тарілки, посуд для напоїв.

скатертина, декор, столові прибори, посуд для напоїв, серветки, тарілки.

Запитання 7

Посуд поділяють на:

варіанти відповідей

кухонний

шкільний

столовий

чайний

Запитання 8

Знайдіть помилку у правилах поведінки за столом.

варіанти відповідей

не користуйся зубочисткою

не плямкай і не говори з повним ротом

споживай їжу великими порціями

сиди прямо, не розгойдуючись на стільці

Запитання 9

Серветки з тканини під час споживання їжі повинні лежати ...

варіанти відповідей

на столі.

на стільці.

на колінах.

під тарілкою.

Запитання 10

На які групи поділяють столові прибори?

варіанти відповідей

На основні та допоміжні.

На основні та додаткові.

На основні та другорядні.

На головні та другорядні.

Запитання 11

Знання етикету за столом дає людині можливість ...

варіанти відповідей

приємно споживати їжу.

відчувати незручності і труднощі у спілкуванні.

справити приємне враження і не потрапити у незручне становище.

почуватися впевнено за столом.

Запитання 12

Вкажіть правильний порядок подавання страв.

варіанти відповідей

Холодні закуски, перші страви, гарячі закуски, другі страви, десерт.

Гарячі закуски, холодні закуски, перші страви, другі страви, десерт.

Холодні закуски, гарячі закуски, перші страви, другі страви, десерт.

Запитання 13

На мові столових приборів це означає -

варіанти відповідей

неперевершено

наступна страва

не сподобалось

перерва

Запитання 14

На мові столових приборів це означає -

варіанти відповідей

неперевершено

наступна страва

не сподобалось

перерва

Запитання 15

На якому з фото стіл сервірований для сніданку?

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест