М'ясо. Страви з м'яса.

Додано: 21 жовтня 2020
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Копія з тесту: М'ясо. Страви з м'яса.
Тест виконано: 84 рази
11 запитань
Запитання 1

 Доповни визначення: М'ясо-це сукупність…тканин

варіанти відповідей

м'язової, сполучної

жирової, сполучної, кісткової

м'язової, сполучної, кісткової, жирової

м'язової, кісткової, сполучної

Запитання 2

Від чого залежить харчова цінність м'ясної сировини?

варіанти відповідей

виду, віку, вгодованості

хімічного складу, вгодованості

первинної обробки

екстрактивних речовин

Запитання 3

Яку температуру має заморожене м'ясо?

варіанти відповідей

-1;-2°С

-8°С

0;-2°С

0; 4°С

Запитання 4

Первинна обробка м'яса:

варіанти відповідей

миття, нарізання на порційні шматки, смаження

варіння, смаження, тушкування, запікання

розморожування, очищення, миття

розморожування, миття, очищення, приготування напівфабрикатів

Запитання 5

Який з перерахованих напівфабрикатів панірують у борошні? 

варіанти відповідей

котлети

тюфтельки

шніцель 

всі перелічені

Запитання 6

Який напівфабрикат виготовляється з котлетної маси для запікання?

варіанти відповідей

тюфтелі

січеники по-полтавси

котлета

рулет

Запитання 7


Який напівфабрикат має форму цеглинки?

варіанти відповідей

зрази

шніцель

рулет

Запитання 8

Вкажіть, на які частини розбирають свинячу півтушу:

варіанти відповідей

лопатку, корейку, шию, грудинку, тазостегнову частину, вирізку;


корейку, грудинку, шию, товстий край;

шию, грудинку, окорок, пахвину;

шию, тонкий край, пахвину, грудинку.

Запитання 9

Вкажіть, в чому змочують продукт для кращого прикріплення до нього паніровки:


варіанти відповідей

в суміші води і молока;

в молоці;

в льєзоні;

у вершках.

Запитання 10

Вкажіть, на які частини розбирають яловичу напівтушу:

варіанти відповідей

лопатка, грудинка, пружок, шия, товстий, тонкий край, пахвина, тазостегнова частина;


шия, корейка, грудинка, лопатка

шия, лопатка, вирізка, грудинка, корейка, задня нога;

лопатка, корейка, грудинка, пахвина, шия.

Запитання 11

Вкажіть, чим відрізняється біла паніровка від червоної:


варіанти відповідей

до панірувальних сухарів додають борошно, а для червоної – червоний перець;

біла паніровка – це панірувальні сухарі з білого хліба без кірочки, а червона – з білого хліба із скоринкою;

червона паніровка готується з борошна з додаванням приправи каррі, а біла – це просто борошно;

біла паніровка – це борошно, а червона – суміш червоного перцю і приправи каррі.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест