Машини для обробки мяса та риби

Додано: 6 квітня 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 407 разів
10 запитань
Запитання 1

1. Вказати неправильну відповідь. До ріжучих інструментів м’ясорубок відносяться:

варіанти відповідей

підрізна решітка;

прямолінійний ніж;

двосторонній ніж;

ножова решітка;

Запитання 2

2. Ножова пара в м’ясорубці – це:

варіанти відповідей

підрізна решітка, ущільнююче кільце;

ущільнююче кільце,ножова решітка;

двосторонній ніж,шнек;

двосторонній ніж, ножова решітка;

Запитання 3

3. Чому забороняється працювати на м’ясорубці без проштовхувача та запобіжного кільця?

варіанти відповідей

щоб не отримати травму рук і проштовхувач не потрапив у небезпечну зону до шнека;

тому, що запобіжне кільце забезпечує рівномірну подачу м’яса;

тому,що без запобіжного кільця м’ясорубка не вмикається в електромережу;

щоб проштовхувач не потрапив у небезпечну зону до шнека;

Запитання 4

4. Яке технологічне призначення наборів ріжучих інструментів професійних м’ясорубок?

варіанти відповідей

для крупного та дрібного подрібнення м’яса;

для крупного, середнього і дрібного подрібнення м’яса;

для середнього і дрібного подрібнення м’яса;

набір комплектується залежно від сорту м’яса;

Запитання 5

5. Для чого необхідно забезпечити  щільне прилягання робочих інструментів м’ясорубки?

варіанти відповідей

для забезпечення безшумної роботи машини;

для забезпечення якісної роботи машини;

для забезпечення роботи м’ясорубки без зупинок;

для створення певного тиску в робочій камері м’ясорубки;

Запитання 6

6)Якість фаршу подрібненого на м’ясорубці залежить від:

варіанти відповідей

правильного підбору ріжучих робочих інструментів м’ясорубки та щільного їх прилягання;

достатньої і рівномірної подачі м’яса;

гостроти і про шліфовки ножів;

всі відповіді правильні;

Запитання 7

7. У чому полягає різниця подрібнення м’яса на м’ясорубці та на куттері?

варіанти відповідей

різниці немає;

м’ясорубка забезпечує більш дрібніше подрібнення м’яса;

куттер забезпечує більш дрібне подрібнення м’яса;

м’ясорубка подрібнює всі види м’яса, а куттер тільки сире м’ясо;

Запитання 8

8. Для чого внутрішня частина робочої камери м’ясорубки має ребристу поверхню?

варіанти відповідей

для запобігання пробуксовування шнеку;

для запобігання зупинки шнека під час перевантаження;

для кращого просування сировини вздовж робочої камери до ріжучих інструментів;

для створення необхідного тиску сировини в робочій камері;

Запитання 9

9. Яке призначення кнопки «Реверс» на пульті управління м’ясорубки?

варіанти відповідей

для збільшення швидкості м’ясорубки;

для миттєвої зупинки машини;

для повертання шнека в зворотному напрямку;

для короткочасного включення машини;

Запитання 10

10. Ножі фрези в розрихлювачах м’яса здійснюють рух:

варіанти відповідей

обертальний за годинниковою стрілкою з різними швидкостями;

зворотно – поступальний з однаковою швидкістю;

обертальний зустрічний з однаковою швидкістю;

планетарний;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест