Машини і обладнання для переробки сільськогосподарської продукції

Додано: 28 березня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 190 разів
30 запитань
Запитання 1

Що використовують для транспортування сипучих вантажів у вертикальному напрямку?


 

варіанти відповідей

 стрічковий транспортер

 бланшувач

калорифер

 елеватор

Запитання 2

Які машини широко використовують у приміщеннях складів і цехах переробних підприємств?



варіанти відповідей

 самохідні электро-навантажувачі

 автонавантажувачі

 жоден із перерахованих

 усі перераховані

Запитання 3

Які машини відносяться до подрібнювальних?



варіанти відповідей

 сепаратори

 гомогенізатори

 бланшувачі

 компресори

Запитання 4

Як називається транспортування вантажів по трубах у суміші з повітрям або під тиском повітря?



варіанти відповідей

 гідротранспортування

 бланшування

пневмотранспортування

 гомогенізація

Запитання 5

У чому проводять стерилізацію готової продукції?



варіанти відповідей

бланшувачах

автоклавах

барботерах

 кутерах

Запитання 6

У якому режимі працюють машини, призначені для миття томатів, вишень?



варіанти відповідей

 жорсткому

 послідовному

 м'якому

 комбінованому

Запитання 7

Миття якої сільськогосподарської сировини проводять у жорсткому режимі?



варіанти відповідей

вишень

 томатів

 цукрових буряків

 усі перераховані

Запитання 8

Як називається процес одержання сировини або напівфабрикату з частинами такого розміру, який дозволяє полегшити його подальшу обробку?



варіанти відповідей

пастеризація

миття

 екстракція

подрібнення

Запитання 9

Для чого загалом призначені технологічні лінії харчових переробних підприємств?



варіанти відповідей

 подрібнення сільськогосподарської сировини

 теплової обробки сільськогосподарської сировини

 переробки сільськогосподарської сировини в харчову продукцію

 жодне із перерахованих

Запитання 10

Як називається теплова обробка продукції за температури понад 100 ºС і підвищеного тиску?


 

варіанти відповідей

 стерилізація

 пастеризація

 бланшування

 усі перераховані

Запитання 11

Як називається процес упаковування відміряної дози продукту або штучного виробу в тару?


 

варіанти відповідей

 фасування

дозування

закатування

 жодне із перерахованих

Запитання 12

Що таке короткочасна теплова обробка парою або гарячою водою за температури 85–96 ºС з наступним раптовим охолодженням холодною водою?



варіанти відповідей

 процес ошпарення

 процес розварювання

 процес стерилізації

процес бланшування

Запитання 13

Які закатні машини використовують для закатування металевої тари

варіанти відповідей

ЗК1

ЗК2

ЗК3

ЗК5

Запитання 14

До транспортуючого обладнання, яке переміщує штучні, кускові і сипучі вантажі у вертикальному напрямі відносяться

варіанти відповідей

елеватори

гвинтовий транспортер

скребковий транспортер

стрічковий транспортер

Запитання 15

Машина КУВ-1 призначена для миття

варіанти відповідей

плодів бобових культур

коренеплодів

плодовоягідної сировини

Запитання 16

Який теплоносій використовується в автоклаві для стерилізації готової продукції?



варіанти відповідей

 електропідігрів

 пара

гаряче повітря

лужний розчин

Запитання 17

Де проходить процес теплової обробки в бланшувачі БК?



варіанти відповідей

 резервуарі-термосі

 спеціальному тунелі (ванні)

 вертикальній шахті

жодне із перерахованих

Запитання 18

Що таке здатність технологічної лінії переробляти або випускати ту чи іншу кількість продукції за певний проміжок часу?



варіанти відповідей

 енергоємність

 працездатність

 продуктивність

 наробіток

Запитання 19

Де використовують душове пристосування?




варіанти відповідей

 у циклоні

  у димогенераторі

 у мийній машині

 жодне із перерахованих

Запитання 20

Яке призначення автоклавів

варіанти відповідей

розм'якшення плодів і овочів

падання продукції приємного запаху і кольору

стерилізації герметично закупорених банок

випаровування з продукції зайвої вологи

Запитання 21

Гранична температура миючої рідини у машині для миття тари не більше? 

варіанти відповідей

50 ºС

85 ºС

60 ºС

90 ºС

Запитання 22

З чого складається механізм подрібнення вовчка?


варіанти відповідей

серпоподібних ножів

ножів і решіток

вальців

молотків

Запитання 23

Що є відходом олійного виробництва?


варіанти відповідей

барда

меляса

макуха

жом

Запитання 24

З чого виготовляють деталі фаршмішалок, що стикаються з продуктом?


варіанти відповідей

алюмінієвого сплаву

хромованої сталі

нержавіючої сталі

усі перераховані

Запитання 25

Які процеси можуть проводити при тепловій обробці молока?


варіанти відповідей

 пастеризацію, підігрівання, охолодження

пастеризацію, стерилізацію, охолодження, заморожування

пастеризацію, стерилізацію, конденсацію

 жодне із перерахованих

Запитання 26

Що використовується як розчинник при виробництві олії екстракційним способом?


варіанти відповідей

розчин натрію

розчин лугу

суміш газів

бензин

Запитання 27

Які машини використовують на консервних заводах для вибракування некондиційної сировини та продукції?



варіанти відповідей

сортувальні

калібрувальні

інспектувальні

усі перераховані

Запитання 28

Який теплоносій використовується в автоклаві для стерилізації готової продукції?



варіанти відповідей

електропідігрів

пара

гаряче повітря

лужний розчин

Запитання 29

Що є основним робочим органом машини для миття цукрових буряків?


варіанти відповідей

шнек

вал

кулачки

муфти

Запитання 30

При якому виробництві використовують димогенератор?


варіанти відповідей

компотів

хлібобулочних виробів

олії

м'ясних виробів


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест