Машини та механізми для обробки м'яса та риби

Контрольний тест з устаткування підприємств харчування з професії "Кухар 4 розряду". Результат навчання з теми: "Машини та механізми для обробки м'яса та риби".

Додано: 4 лютого
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Універсальний привід ПМ-1,1 має такі зміні механізми:


варіанти відповідей

м’ясорубка, механізм для розмелювання сухарів, розпушувальний механізм, механізм для перемішування фаршу;


м’ясорубка, механізм для розмелювання сухарів, фаршмішалка;


м’ясорубка, механізм для розмелювання сухарів, нарізання овочів брусочками, фаршмішалка.

Запитання 2

Гнучкий вал РО -1М1 складається:


варіанти відповідей

а) з рукоятки, шарошки, муфти;


б) стального троса, пружини, шкребка;


в) з гумового шланга, стального троса, пружин.

Запитання 3

Для обробки м’яса та риби на ПРГ використовують:


варіанти відповідей

1) м’ясорубки, фаршмішалки, котлетоформовки.


2) м’ясорубки, овчеворізку, розпушувач м’яса.

 

3) рибоочищувальний пристрій, розпушувальний механізм, фаршмішалки, м’ясорубки.

Запитання 4

Робочими органами м’ясорубки є:


варіанти відповідей

1) решітки, прижимна гайка, ножі.


2) електродвигун, штовхач, шнек;


3) шнек, ножі, підрізна решітка, решітки з отворами

Запитання 5

Як підготувати м’ясо до розмелювання на м’ясорубці:


варіанти відповідей

1) нарізати на шматочки відбити;


2) очистити від сухожилків;


3) нарізати на шматки, видалити кістки.

Запитання 6

Робочими органами фаршмішалки є :


варіанти відповідей

1) кришка, шнек;


2) шнек з лопатями;


3) робоча камера.

Запитання 7

Регулювальна гайка у розмелювальному механізмі служить для:


варіанти відповідей

1) фіксації регулювальної гайки;


2) регулювання ступеня помелу;


3) закріплення механізму на приводі.

Запитання 8

Робочими органами механізму МЗП-ІІ-І є:


варіанти відповідей

1) шнек, тертковий диск, барабан;


2) шнек з лопатями, робоча камера, диск;


3) кришка, електродвигун, барабан.

Запитання 9

Що означають перші цифри після літер у м’ясорубки:


варіанти відповідей

1) місткість камери;


2) діаметр ножової решітки;


3) продуктивність.

Запитання 10

Машини для розпушування м’яса призначені:


варіанти відповідей

1) для подрібнення порційних кусків м’яса і відбивання;

2) для нарізування поверхні порційних кусків м’яса з метою руйнування сполучної тканини;


3) для нарізування порційних кусків м’яса з метою руйнування жирової тканини

Запитання 11

Для проштовхування м’яса у камеру м’ясорубки служить:




варіанти відповідей

1) решітка;

2) шнек;

3) штовхач.

Запитання 12

МЗ-8-150 :


варіанти відповідей

1) механізм змінний;


2) м’ясорубка;


3) фаршмішалка.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест