Механічна кулінарна обробка м'яса

Додано: 31 жовтня
Предмет:
10 запитань
Запитання 1

В якому цеху проводять обробку м'яса

варіанти відповідей

холодному

овочевому

м'ясо-рибному

Запитання 2

Яке маркування обладнання та інвентаря для обробки м'яса

варіанти відповідей

ОС

МС

РС

Запитання 3

За якими видами класифікують м'ясо

варіанти відповідей

яловичина,свинина,баранина,козлятина,оленина,конина,м'ясо кролика

свинина,яловичина,баранина,козлятина,м'ясо птиці

яловичина,баранина,свинина,козлятина,риба

Запитання 4

Які напівфабрикати можна нарізати з м'яса свинини

варіанти відповідей

великошматкові,порційні,дрібношматкові

великошматкові і дрібношматкові

тільки порційні

Запитання 5

Яка частина м'яса свинини найніжніша

варіанти відповідей

грудинка

вирізка

тазостегнова частина

Запитання 6

У якому термічному стані надходить м'ясо на підприємства громадського харчування

варіанти відповідей

тільки у свіжому вигляді

свіже,заморожене,охолоджене

свіже,охолоджене

Запитання 7

Що відноситься до дрібношматкових напівфабрикатів

варіанти відповідей

шніцель,азу,гуляш,шашлик,котлета

беф-строганов,азу,піджарка,гуляш,шашлик,печеня по-домашньому,рагу,плов

котлета ,ескалоп,азу,гуляш,рагу,плов,беф-строганов

Запитання 8

Як підготувати м'ясо для смаження великим шматком

варіанти відповідей

м'ясо вагою 5кг помити та зачистити від сухожилків та плівок

м'ясо вагою від 1,5 кг до 3 кг помити та зачистити від плівок і сухожилок

м'ясо вагою 0,5 кг помити та нарізати

Запитання 9

Чому м'ясо не рекомендують розморожувати у воді

варіанти відповідей

тому що з м'яса у воду переходять водорозчинні білки та вітаміни

тому що м'ясо зменшується в об'ємі

тому що м'ясо стає жорстким

Запитання 10

Термін зберігання великошматкових напівфабрикатів

варіанти відповідей

48 год

6 год

12 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест