http://nmc-pto.zp.ua/old/data/0024/17_2011.pdf
Меню має походження від французького "menu" і означає:
В меню на бланку всі закуски і страви розміщують у певній послідовності:
При складанні меню слід враховувати вид теплової обробки при приготуванні страв і тому послідовність запису страв така:
В меню порційних страв ресторану вищого класу першими записуються:
Меню ресторану, в якому вказується час подання страв, називається:
Меню банкета відрізняється від повсякденного меню ресторану тим, що:
В меню «Аля - карт» ресторану класу «Люкс» включають замовлені та фірмові страви не менше чим:
Меню ресторану класу «Люкс»:
В меню порційних страв ресторану класу «Вищий» першими та останніми записуються такі холодні страви і закуски:
При записі гарячих напоїв у меню їх розташовують такій послідовності:
Заголовки меню пишуться (друкуються):
Ціни на страви в меню визначає:
Щодня меню складають:
Меню для спеціальних видів обслуговування характеризується:
У меню банкета достатнім є включення гарячих закусок:
Слово «Прейскурант» вино – горілчаних виробів, напоїв, кондитерських та тютюнових виробів походить від німецьких слів:
У «Прейскуранті» (карті напоїв) першими записуються:
У «Прейскуранті» (карті напоїв) вказують:
Підписує кожний екземпляр меню та «Прейскурант» і завіряє круглою печаткою:
У карті напоїв послідовність розміщення вин:
Розташовуючи у винній карті напоїв безалкогольні напої, слід дотримуватися такої послідовності:
Окремо у карті напоїв записуються ігристі вина, і в першу чергу шампанське, такій послідовності за вмістом цукру:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома