Методика вивчення і оцінки харчового статусу людини ч1

Додано: 16 травня
Предмет: Біологія, 11 клас
26 запитань
Запитання 1

Харчовий статус організму - це стан:

варіанти відповідей

повного психічного, фізичного і соціального благополуччя;

притаманний відсутності хвороби;

адекватний поняттю «здоров'я»;

обумовлений раціональним харчуванням;

пов'язаний з фактичним харчуванням людини.

Запитання 2

Об'єктивні показники, що визначають харчовий статус організму:

варіанти відповідей

фізичні;

хімічні;

фізіометричні;

експериментальні;

статистичні.

Запитання 3

Об'єктивні показники, що визначають харчовий статус організму:

варіанти відповідей

експериментальні;

статистичні;

біохімічні;

фізичні;

хімічні.

Запитання 4

Об'єктивні показники, що визначають харчовий статус організму:

варіанти відповідей

фізико-хімічні;

клінічні;

експериментальні;

статистичні;

математичного аналізу.

Запитання 5

Одна з ознак, що дозволяє вивчити харчовий статус організованого

колективу:

варіанти відповідей

однаковий рівень фізичного навантаження;

однорідність колективу по статі;

однаковий рівень житлово-комунальних умов життя;

однорідність колективу за віком;

однаковий рівень фізичного розвитку (гармонійний або дизгармонійний).

Запитання 6

Одна з ознак, що дозволяє вивчити харчовий статус організованого

колективу:

варіанти відповідей

однорідність колективу за статтю;

однорідність колективу за віком;

однаковий рівень житлово-комунальних умов життя;

однаковий рівень фізичного розвитку (гармонійний або дисгармонійний);

однаковий ступінь напруженості праці (емоційного навантаження).

Запитання 7

Одна з ознак, що дозволяє вивчити харчовий статус організованого

колективу:

варіанти відповідей

однаковий рівень фізичного розвитку (гармонійний або дизгармонійний);

однорідність колективу за віком;

однорідність колективу по статі;

однаковий характер харчування (спільне харчування);

однакові соціально-економічні умови життя.

Запитання 8

Одна з категорій харчового статусу:

варіанти відповідей

оптимальний;

нормостенічний;

гіперстенічний;

дистрофічний;

астенічний.

Запитання 9

Одна з категорій харчового статусу:

варіанти відповідей

астенічний;

нормостенічний;

гіперстенічний;

недостатній;

дистрофічний.

Запитання 10

Одна з категорій харчового статусу:

варіанти відповідей

астенічний;

надлишковий;

дистрофічний;

нормостенічний;

гіперстенічний.

Запитання 11

Одна з категорій харчового статусу:

варіанти відповідей

дистрофічний;

гіперстенічний;

нормостенічний;

преморбідний (передхворобливий);

астенічний.

Запитання 12

Одна з категорій харчового статусу:

варіанти відповідей

гіперстенічний;

нормостенічний;

астенічний;

дистрофічний;

хворобливий (морбідний).

Запитання 13

Найбільш інформативні об'єктивні показники харчового статусу:

варіанти відповідей

біологічні;

статевого розвитку;

комплексні;

експериментальні;

соматоскопічні.

Запитання 14

Найбільш інформативні об'єктивні показники харчового статусу:

варіанти відповідей

експериментальні;

біологічні;

фізичні;

соматометричні;

комплексні.

Запитання 15

Суб'єктивні показники оцінки харчового статусу:

варіанти відповідей

анкетні дані;

фізіометрія;

соматоскопія;

соматометрія;

клінічні.

Запитання 16

Суб'єктивні показники оцінки харчового статусу:

варіанти відповідей

фізіометрія;

анкетні дані;

клінічні;

соматометрія;

соматоскопія.

Запитання 17

Захворювання людини, пов'язані з якісним (білковим) голодуванням:

варіанти відповідей

подагра, жовчно-кам'яна хвороба;

гастрити, виразкова хвороба;

подагра, копростаз;

виразкова хвороба, холецистит;

квашиоркор, маразм.

Запитання 18

Один з варіантів оцінки стану харчування за індексом Кетле:

варіанти відповідей

максимально допустимий;

преморбідний;

хворобливий;

ожиріння;

кахексія.

Запитання 19

Один з варіантів оцінки стану харчування за індексом Кетле:

варіанти відповідей

преморбідний;

гіпотрофія;

кахексія;

хворобливий;

максимально допустимий.

Запитання 20

Один з варіантів оцінки стану харчування за індексом Кетле:

варіанти відповідей

ідеальний;

адекватний;

хворобливий;

преморбідний;

максимально допустимий.

Запитання 21

Визначення нормальної маси тіла проводиться:

варіанти відповідей

розрахунковим методом;

за сумою товщини 4-х жирових складок, мм;

за фізіометричними показниками;

за даними огляду (соматоскопія);

за номограмою.

Запитання 22

Для визначення стану харчування за індексом Кетле потрібно знати:

варіанти відповідей

масу тіла, обвід грудної клітини;

довжину тіла, обвід грудної клітини;

масу та довжину тіла;

стать, обвід грудної клітини;

стать, масу тіла;

Запитання 23

Для визначення нормальної маси тіла за допомогою номограми потрібно

знати:

варіанти відповідей

довжину тіла та стать;

довжину тіла та вік;

вік і стать;

довжину тіла та обвід грудної клітини;

стать, довжину тіла, обвід грудної клітини.

Запитання 24

Визначити максимально допустиму масу тіла можна за:

варіанти відповідей

індексом Брока;

допомогою таблиці;

індексом Кетле;

біомасіндексом;

номограмою.

Запитання 25

Для визначення максимально допустимої маси тіла потрібно знати:

варіанти відповідей

вік, стать, довжину тіла;

вік, стать, обвід грудної клітини;

стать, довжину тіла, обвід грудної клітини;

стать, вік;

довжину тіла, стать.

Запитання 26

Для визначення ідеальної маси тіла потрібно знати:

варіанти відповідей

тип конституції;

стать, довжину тіла, вік;

стать, довжину тіла, тип конституції;

вік, стать;

стать, довжину тіла, обвід грудної клітини.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест