МІКРОБІОЛОГІЯ ХЛІБОПЕКАРНОГО ВИРОБНИЦТВА

Додано: 6 травня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Сировина і основні стадії технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів поділяються на..

варіанти відповідей

Сировина, що використовується у хлібопекарському виробництві, поділяється на основну і додаткову.

на основну

на додаткову.

Запитання 2

До основної сировини належить 

варіанти відповідей

пшеничне і житнє борошно, дріжджі хлібопекарські, сіль кухонна харчова, вода

пшеничне борошно, дріжджі хлібопекарські,вода

пшеничне і житнє борошно, сіль кухонна харчова, вода

Запитання 3

Виробництво хлібобулочних виробів можна розділити на такі етапи:

варіанти відповідей

зберігання і зберігання і підготовка сировини до виробництва, приготування тіста, оброблення тіста, випікання тістових заготовок, охолодження і зберігання хліба. 

зберігання і підготовка сировини до виробництва, приготування тіста, оброблення тіста, випікання тістових заготовок, зберігання хліба. 

зберігання і підготовка сировини до виробництва, приготування тіста, випікання тістових заготовок, охолодження і зберігання хліба. 

зберігання сировини до виробництва, приготування тіста, оброблення тіста, випікання тістових заготовок, охолодження і зберігання хліба. 

Запитання 4

Пресовані дріжджі це

варіанти відповідей

Пресовані дріжджі - улюблений у пекарів вид дріжджів. Їх також називають рідкими дріжджами

Пресовані дріжджі - найпопулярніший дріжджів їх також називають заквасками

Пресовані дріжджі – спресовані у формі брикету живі клітини дріжджів.

Запитання 5

 У напівфабрикатах, що бродять, відбувається ...

варіанти відповідей

 У напівфабрикатах, що бродять, відбувається змінення складу білків і крохмалю.

 У напівфабрикатах, що бродять, відбувається спиртове і молочнокисле бродіння, яке обумовлює їх розпушення і дозрівання, змінення складу білків і крохмалю.

 У напівфабрикатах, що бродять, відбувається спиртове бродіння, яке обумовлює їх розпушення і дозрівання, змінення складу білків і крохмалю.

Запитання 6

Мікробіологічні процеси в тісті спостерігаються за допомогою..

варіанти відповідей

У тісті спостерігається симбіоз дріжджів і молочнокислих бактерій.  

У тісті спостерігається симбіоз молочнокислих бактерій.  

У тісті спостерігається симбіоз дріжджових клітин

Запитання 7

Чому присутність диких дріжджів і мікроскопічних грибів у тісті небажане

варіанти відповідей

оскільки дикі дріжджі погіршують підйомну силу пресованих дріжджів

оскільки дикі дріжджі визивають значні хімічні зміни

розвиток диких дріжджів і мікроскопічних грибів є недостача повітря в тісті

Запитання 8

Дріжджі викликають у тісті спиртове бродіння, а лактобактерії – молочнокисле

варіанти відповідей

Так

НІ

Запитання 9

Підйомною силою називається 

варіанти відповідей

час, необхідний для підйому стандартного тіста на висоту 20 мм від дна стандартної форми. 

час, необхідний для підйому стандартного тіста на висоту 70 мм від дна стандартної форми. 

час, необхідний для підйому стандартного тіста на висоту 500 мм від дна стандартної форми. 

Запитання 10

Рідкі дріжджі являють собою 

варіанти відповідей

Рідкі дріжджі являють собою напівфабрикат, одержуваний бродінням водно-борошняної заварки термофільними молочнокислими бактеріями з подальшим вирощуванням дріжджів виду S. cerevisiae. 

Рідкі дріжджі являють собою тісто, одержуваний бродінням водно-борошняної заварки термофільними молочнокислими бактеріями з подальшим вирощуванням дріжджів виду S. cerevisiae. 

Рідкі дріжджі являють собою молочно кислі бактерії з подальшим вирощуванням дріжджів виду S. cerevisiae. 

Запитання 11

Процес приготування рідких дріжджів включає цикли:

варіанти відповідей

розведення

розведення і виробничий. 

всі відповіді вірні

Запитання 12

Мікроорганізми, які використовуються при приготуванні житнього тіста

варіанти відповідей

густій заквасці,

рідкій заквасці без заварки,

рідкій заквасці із заваркою,

концентрованій бездріжджовій молочнокислій заквасці.

густій заквасці,

рідкій заквасці без заварки,



рідкій заквасці без заварки,

рідкій заквасці із заваркою,

концентрованій бездріжджовій молочнокислій заквасці.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест