Молоко і молочні продукти

Додано: 9 травня 2023
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 148 разів
11 запитань
Запитання 1

Молоко - це...

варіанти відповідей

Молоко — це біологічна рідина, яка виробляється молочними залозами самок ссавців. 


Молоко — це біологічна рідина, яка виробляється на заводі


Молоко — це біологічна рідина, яка виробляється тваринами

Запитання 2

Сметану поділяють на...

варіанти відповідей

Звичайну і десертну

Десертну

Особливу

Запитання 3

Молоко яких тварин постачають на підприємства харчування?

варіанти відповідей

Корів

Кіз

Верблюдів

Кобилиць

Запитання 4

Пастеризоване молоко - це молоко яке нагрівають в діапазоні температур :

варіанти відповідей

50-60 °С

63-100°С

112-120°С

Запитання 5

Вершкове масло - це...

варіанти відповідей

Високожирний харчовий продукт, який виготовляється із вершків молока. 


Харчовий продук, що виготовляється з кефіру

Високожирний харчовий продук, що виготовляється з молока

Запитання 6

Оберіть молочні продукти та продукти переробки молока

варіанти відповідей
Запитання 7

за способом термічної обробки молоко поділяють на

варіанти відповідей

Пастеризоване, суперпастерізоване, стерилізоване, суперстерилізоване, пряжене

Пряжене, стерилізоване, вітамінізоване, пастеризоване, суперстерилізоване

Стерилізоване, солодове, вітамінізоване, пастеризоване

Запитання 8

Кисломолочними називають продукти які отримують шляхом

варіанти відповідей

сквашування молока молочнокислими бактеріями

шляхом бродіння

шляхом сквашування

Запитання 9

Оберіть кисломолочні продукти

варіанти відповідей
Запитання 10

Основною сировиною для молочних консервів є:

варіанти відповідей

молоко, вершки, цукор

молоко, цукор, кава, кавові напої

молоко, цукор, какао, вітаміни

Запитання 11

молоко пряжене отримують шляхом

варіанти відповідей

тривалої термічної обробки( 3-4 години) при температурі 95°С

тривалої термічної обробки( 2-3 години) при температурі 85°С

тривалої термічної обробки( 3-4 години) при температурі 110°С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест