Підсумковий тест на тему "Українські національні страви"

Додано: 10 травня 2023
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 183 рази
12 запитань
Запитання 1

З якими начинками готують млинці?

варіанти відповідей

М’ясна, сирна

Цибулева, цукрова.

Рибна, фруктова;

Овочева, грибна

Запитання 2

Національним українським блюдом є:


варіанти відповідей

шашлик

паста

борщ

розтягай

Запитання 3

Які різновиди традиційного борщу ви знаєте?

варіанти відповідей

Червоний

Горячий

Холодний

Зелений

Запитання 4

Мучний виріб, який вживається з борщем:

варіанти відповідей

оладки

галушки

пампушки

пиріжки

Запитання 5

Овочі для борщу:

варіанти відповідей

смажать

запікають

тушкують

бланширують

пасерують

варять

Запитання 6

Заправкою для борщу є:


варіанти відповідей

соєвий соус

масло рослинне


сметана

молочний соус

Запитання 7

Продукти для приготування борщу:

варіанти відповідей

буряк, картопля, капуста, цибуля, борошно, оцет, сіль, цукор, лавровий лист, сало ( при бажанні), кріп, петрушка.

буряк, картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, борошно, оцет, сіль, цукор, перець, лавровий лист, сало ( при бажанні), кріп, петрушка.

картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, борошно, оцет, сіль, цукор, перець, паприка, кріп, петрушка.

Запитання 8

Які продукти використовують для приготування крутого прісного тіста для вареників?

варіанти відповідей

борошно, вода, яйце, сіль, цукор

борошно, вода, сіль

борошно, вода, яйце, сіль

борошно, кефір, яйце, сіль

Запитання 9

Як приготувати тісто для вареників? 

варіанти відповідей

Борошно насипати в миску, потім влити воду, всипати сіль, додати сири яйця. Замішати тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто залишити на 10 хвилин для набухання клейковини й надання йому еластичності.

Борошно просіяти,насипати гіркою, посередині зробити заглиблення в яке влити холодну воду з сіллю і сири збиті яйця. Замішати круте тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто залишити на 30-40 хвилин для набухання клейковини й надання йому еластичності.

Налити в миску холодну воду, додати сіль, яйця, перемішати. До суміші додати борошно. Замішати круте тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто готове.

Запитання 10

Які є способи формування вареників ? 

варіанти відповідей

Квадрати розміром близько 5 на 5 см

Кругла форма

Роблять із тіста джгутики, ріжуть їх на однакові частини і потім кожну окремо розкочують у коло.

Усі відповіді правильні

Запитання 11

Перерахуйте вимоги до якості вареників? 

варіанти відповідей

1.Вареники мають напівкруглу форму з добре  защіпними краями, не злипаються і не  деформуються,

2. Товщина шару тіста від 2 до 3 мм.

3. Після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком. 

1.Вареники мають добре  защіпни края, не злипаються і не  деформуються,

2. Товщина шару тіста від 1 до 1,5 мм.

3. Після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком. 

1.Вареники мають напівкруглу форму з добре  защіпними краями, не злипаються і не  деформуються,

2. Товщина шару тіста від 3 до 4 мм.

3. Після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком. 

Запитання 12

Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від


варіанти відповідей

 - набору продуктів

 - кількості людей в родині

 - природно-географічних умов 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест