Молочні продукти

Додано: 3 грудня 2022
Предмет:
Тест виконано: 34 рази
13 запитань
Запитання 1

Основними білками молока є:

варіанти відповідей

казеїн, альбумін, глобулін

альбумін, глобулін, колаген

альбумін, колаген, еластин

глюкоза, фруктоза, лактоза

Запитання 2

Основним вуглеводом молока є:

варіанти відповідей

фруктоза

глюкоза

лактоза

казеїн

Запитання 3

При взаємодії лактози з білками утворюються меланоїдини, які спричиняють:

варіанти відповідей

кремувато-коричневий вдтінок

випадання осаду

пліснявіння молока

Запитання 4

Енергетична цінність питного молока:

варіанти відповідей

30-80 ккал/100г

130-210 ккал/100г

230-280 ккал/100г

Запитання 5

Пастеризація молока проводиться:

варіанти відповідей

при температурі 120 °С протягом 20 хв

при температурі 140 °С протягом 4 с

при температурі 74 °С протягом 15-20 с

Запитання 6

Молоко пастеризоване виробляють в наступному асортименті:

варіанти відповідей

1%, 1,5%, 2,0% ,2,5%, 3,2%, 3,5%, 6% жиру

2,5%, 3,2%, 3,5%, 6% 10% жиру

10%, 20%, 35% жиру

Запитання 7

Яким зброджуванням молочного цукру лактози одержують простоквашу, йогурт, сметану?

варіанти відповідей

спиртовим

змішаним

молочнокислим

Запитання 8

Які кисломолочні продукти одержують змішаним бродінням?

варіанти відповідей

простокваша, йогурт, ацидофільно-дріжджове молоко

кефір, кумис, ацидофільно-дріжджове молоко

сир, сметана, простокваша

Запитання 9

Вітамінів у кисломолочних продуктах більше тому, що молочнокислі бактерії синтезують:

варіанти відповідей

вітамін А

вітамін В

вітамін С

Запитання 10

Ацидофільні продукти одержують сквашуванням молока ацидофільною паличкою, яка зумовлює:

варіанти відповідей

тягучу консистенцію

підвищену кислотність

кремово-коричневий колір

Запитання 11

Сировиною для виготовлення сметани є 

варіанти відповідей

кефір

молоко сухе

вершки

Запитання 12

Сметану звичайну виготовляють з вмістом жиру:


варіанти відповідей

2,5%, 3,2%, 3,5%, 6% 10% жиру

10%, 15%, 20%, 25% жиру

нежирну, 1%, 2,5%, 3,2% жиру

62,5%, 72,5%, 82,5%

Запитання 13

До органолептичних показників якості кисломолочних продуктів відносять

варіанти відповідей

консистенцію і зовнішній вигляд, смак і запах, температуру

консистенцію і зовнішній вигляд, колір, смак і запах

колір, смак і запах, масову частку жиру, вітаміну С, кислотність

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест