Основними білками молока є:
Основним вуглеводом молока є:
При взаємодії лактози з білками утворюються меланоїдини, які спричиняють:
Енергетична цінність питного молока:
Пастеризація молока проводиться:
Молоко пастеризоване виробляють в наступному асортименті:
Яким зброджуванням молочного цукру лактози одержують простоквашу, йогурт, сметану?
Які кисломолочні продукти одержують змішаним бродінням?
Вітамінів у кисломолочних продуктах більше тому, що молочнокислі бактерії синтезують:
Ацидофільні продукти одержують сквашуванням молока ацидофільною паличкою, яка зумовлює:
Сировиною для виготовлення сметани є
Сметану звичайну виготовляють з вмістом жиру:
До органолептичних показників якості кисломолочних продуктів відносять
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома