Молоко. Молочні консерви. Молочні супи.

Додано: 8 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 65 разів
12 запитань
Запитання 1

Основний білок молока:



варіанти відповідей

альбумін;



міоглобін;



казеїн.



Запитання 2

Який з білків під час кипʼ ятіння не зсідається, якщо

кислотність не підвищена:



варіанти відповідей

казеїн;



альбумін;



глобулін



Запитання 3

Пастеризованим називають молоко, яке:



варіанти відповідей

піддавали обробці не вище 100ºС, а потім охолоджують;



піддавали обробці вище 100ºС;



піддавали обробці до t 120ºС і вище, має коричневий

відтінок.



Запитання 4

Який колір повинно мати молоко з вмістом жиру 3,5%:



варіанти відповідей

білий з синюватим відтінком



білий з жовтуватим відтінком



коричневий відтінок



Запитання 5

Молоко згущене стерилізоване повинно мати

консистенцію:



варіанти відповідей

рідку;



рідких вершків;



густої сметани



Запитання 6

Який колір має плівкове сухе молоко



варіанти відповідей

білий



білий з кремовим відтінком



кремовий



Запитання 7

На 200мл води використовують розпилювального молока:



варіанти відповідей

25 г;



30 г;



35г



Запитання 8

Для приготування молочних супів використовують

тільки:



варіанти відповідей

незбиране молоко;



молоко розведене водою;



незбиране молоко або молоко розведене водою.



Запитання 9

Який вид рису бажано використовувати для

приготування молочних супів:



варіанти відповідей

круглий;



довгий шліфований;



довгий полірований



Запитання 10

Пшоно при приготуванні молочного супу:



варіанти відповідей

ошпарюють окропом, додають у кипляче молоко;



промивають, додають у кипляче молоко;



ошпарюють окропом, проварюють до напівготовності,

додають у кипляче молоко.



Запитання 11

Який вид макаронних виробів спочатку проварюють у

воді, а потім у молоці:



варіанти відповідей

макаронна засипка;



макарони;



вермішель



Запитання 12

Який вид жирів використовують при приготуванні

молочних супів:



варіанти відповідей

кулінарні жири



тваринні жири



масло, маргарин



Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест