Моя подорож у Каїр. Зміни в командуванні

Додано: 13 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
25 запитань
Запитання 1

Спершу планували, що ця подорож, відбудеться через Гібралтар і Такораді, а звідти через Центральну Африку до Каїра. В такому разі довелося б летіти 5, а той 6 днів. Але тоді до Лондона прилетів молодий америк. пілот капітан ...., щойно прилетівши з Вашингтона.

варіанти відповідей

Вандерклот

Монтгомері

Ейзенхауер

Запитання 2

Цей пілот сказав, навіщо летіти так, якщо можна одразу з Гібралтарі до Каїру. Я міг бути в Каїрі за 2 дні. Ми непокоїлись з приводу реакції росіян, що "Облави" 1942 року не буде. Сталося так, що я мав честь запросити .. липня короля на вечерю на Даунінг-стріт, 10. Король підтримав мою подорож і ми хотіли запросити і Сталіна туди ж.

варіанти відповідей

27

28

30

Запитання 3

Отже, 30 липня я написав Сталіну і він сказав, що краще було б зустрітися в Москві. Ми вилетіли після півночі в неділю .. липня на бомбардувальнику .....

варіанти відповідей

2

1

3

"Commando"

"Lancaster"

Запитання 4

То була зовсім інша подорож, ніж на гідроплані "Боїнг". Там було багато протягів і не було опалення. Ліжок не було, але ми могли лягти на 2 полицях у кормовій кабіні. Ковдр було досить для всіх. Ми летіли низько над Пд. Англією, щоб нас могли впізнати. Коли ми вилетіли у море, я вийшов з кабіни пілота і пішов спочивати, покріпившись добрими спальними пігулками. Вранці .. серпня ми без пригод долетіли до Гібралтару.

варіанти відповідей

3

4

2

Запитання 5

Вилетіли в Каїр о .. годині вечора. Під час таких перельотів я мав звичай сідати перед сходом сонця на місце 2 пілота, тож коли я дійшов до нього вранці 4 серпня, перед нами була річка Нілу.

варіанти відповідей

7

6

8

Запитання 6

Вранці я розмовляв зі Сматсом, а пополудні з Окінлеком. Після обіду наступного дня з Індії прилетів генерал ....., і о 6 годині я зібрав нараду з питань Близького Сходу. У мене в голові крутилося питання, кого замінити в командуванні.

варіанти відповідей

Вейвелл

Монтгомері

Александер

Запитання 7

Гостинність нашого посла, сера ...., була князівська. Я спав у його спальні з кондиціонованим повітрям. Було вкрай спекотно і лише в цих двох кімнатах у домі температура була комфортною. Ми жили так понад тиждень, вивчаючи атмосферу, вислуховуючи думки.

варіанти відповідей

Майлз Лемпсон

Рувейсат

Готт

Запитання 8

.. серпня я відвідав позиції під Ель-Аламейном. Я поїхав з генералом Окінлеком у його машині. Ми вирушили вздовж фронту до його штабу, де поснідали в кубі з тонкої дротяної сітки, де було повно мух. Я попросив привезти різних офіцерів, передусім генерала Готта, Штурмовика. Мені казали, що він уже виснажений службою. Саме це я хотів перевірити.

варіанти відповідей

5

6

7

Запитання 9

То була моя перша і остання зустріч із Готтом. Поки нас хитало й трусило по нерівних дорогах, я дивлячись в його сині очі, став розпитувати його. Він сказав, що втомлений, але якщо треба він буде працювати. Ми попрощались із ним на аеродромі о ...годині дня. Через 2 дні ворог убив його майже в тому самому повітряному просторі, крізь який я недавно літав.

варіанти відповідей

2

3

1

Запитання 10

Я полетів з Конінгемом, до його штабу де дали нам обід. Всі страви замовили з готелю .... Спеціальна машина везла їх із Каїра, проте десь збилася з дороги. Доклали сильних зусиль, щоб знайти їх, і зрештою вона приїхала.

варіанти відповідей

"Shepheard"

"Kittyhawk"

Запитання 11

Увесь наступний день, 6 серпня я провів із .... і ...., також писав необхідні телеграми кабінету. Я завжди вважав, що назву Близький Схід для Єгипту, Леванту, Сирії і Туреччини вибрали кепсько. Це був Найближчий Схід, Персія і Ірак були Близьким Сходом, Індія, Бірма і Малайя – Сходом, а Китай і Японія -Далеким Сходом.

варіанти відповідей

Окінлек

Брук

Сматс

Вейвелл

Запитання 12

Отже, о 20:15 я телеграфував Еттлі: я пропоную реорганізувати Близькосхідне командування, створивши 2 окремі групи, а саме: Найближче східне командування, яке охопить ....... з центром в Каїрі.

варіанти відповідей

Єгипет

Персію

Палестину

Сирію

Багдад

Запитання 13

" Близькосхідне командування, яке охопить ..... і ...., з центром у Басрі чи Багдаді.

варіанти відповідей

Персія

Іран

Ірак

Запитання 14

" 8 і 9 армії потрапляють до першого, а .. армія до другого з цих командувань.

варіанти відповідей

10

12

5

Запитання 15

"Генералу ..., слід запропонувати посаду головнокомандувача Близькосхідного командування.

варіанти відповідей

Вейвеллу

Окінлеку

Александеру

Запитання 16

"Генералу ..... – головнокомандувача на Найближчому Сході.

варіанти відповідей

Вейвеллу

Александеру

Монтгомері

Запитання 17

"Генерал .... стане наступником Александеру в операції "Смолоскип"

варіанти відповідей

Монтгомері

Готт

Вейвелл

Запитання 18

"Генерал .... командуватиме 8 армією під проводом Александера"

варіанти відповідей

Готт

Монтгомері

Вейвелл

Запитання 19

.. серпня я відвідав .. Верховинську дивізію.

варіанти відповідей

7

8

51

43

Запитання 20

Коли після обіду я піднімався сходами в посольство, то зустрів полковника ..., тепер сера Іена. Він сказав, що Готта збили. Всі мої плани розладналися.

варіанти відповідей

Джейкоб

Сміт

Ісмей

Запитання 21

Я попросив назначити головнокомандувача 8 армією ....

варіанти відповідей

Монтгомері

Александера

Вейвелла

Запитання 22

Виявилося, що воєнний кабінет уже зібрався 7 серпня о ....., щоб розглянути мої щойно розшифровані телеграми за той день. Кабінет засідав до світанку і дав потрібні накази.

варіанти відповідей

23:15

23:05

Запитання 23

Посилюючи телеграму, де я казав про смерть Готта, я попросив не казати генералові Ейзенхауеру, що ми запропонували дати йому Монтгомері замість Александера. Але було пізно, йому все сказали. У операції "Смолоскип" Александера призначили командувати .. брит. армією. Ейзенхауер був збентежений таким розлученням з Монтгомері, про які повідомив його Ісмей.

варіанти відповідей

1

2

5

Запитання 24

А тепер я мав поінформувати ....., що його знято з посади, і знаючи з досвіду, краще робити такі речі письмово, ніж усно. Я послав Джейкоба літаком до його штабу. Увечері Джейкоб повернувся і сказав, що Окінлек прийняв цей удар з солдатською гідністю.

варіанти відповідей

Окінлека

Вейвелла

Річі

Запитання 25

У щоденнику Джейкоба записано: "Прем'єр-міністр спав. Він прокинувся о .. годині, і я мав докладно розповісти про все." Генерал Окінлек приїхав після полудня і ми провели годинну розмову. Генерал Александер прийшов до мене ввечері і ми підготували всі зміни.

варіанти відповідей

6

7

5

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест