Напівфабрикати з мяса

Додано: 26 листопада 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 694 рази
12 запитань
Запитання 1

Біфштекс нарізають:


варіанти відповідей

під кутом 30° з середньої частини вирізки;

під кутом 40° з потовщеної частини вирізки;

під кутом 90° з потовщеної частини вирізки;

Запитання 2

Які дрібношматкові напівфабрикати нарізають з товстих і тонких країв:


варіанти відповідей

шашлик, азу;

ромштекс , антрекот;

бефстроганов, піджарка;

Запитання 3

Чому сприяє маринування напівфабрикатів з м’яса :


варіанти відповідей

набухання колагенових волокон сполучної тканини;

набухання білка у структурі м’язових волокон ;

руйнування м’язової структури м’яса ;

Запитання 4

Зрази відбивні нарізають з: 


варіанти відповідей

бокової і зовнішньої частини задньої ноги порційними шматками 2.5 – 3.5 см.;

бокової і внутрішньої частини задньої ноги порційними шматками 1.6 – 2.5 см.;

бокової і зовнішньої частини задньої ноги порційними шматками 1.0 – 1.5 см.;

Запитання 5

Піджарку нарізають:


варіанти відповідей

товстого і тонкого країв, внутрішньої і зовнішньої частини м’якоті задньої ноги;

товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частини м’якоті задньої ноги;

тонкого краю, внутрішньої частини м’якоті задньої ноги;

Запитання 6

Бефстроганов нарізають з:


варіанти відповідей

товстого і тонкого країв, внутрішньої і зовнішньої частини м’якоті задньої ноги;

з пружка, лопаткової і підлопаткової частини, бокової і зовнішньої частини задньої ноги;

обрізків вирізки, товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частини м’якоті     задньої ноги;

Запитання 7

Які порційні напівфабрикати нарізають з вирізки:


варіанти відповідей

біфштекс, шніцель, філе, лангет;

філе, лангет, біфштекс;

антрекот. філе, біфштекс;

Запитання 8

Для порційних напівфабрикатів м’ясо нарізають:


варіанти відповідей

вздовж волокон під прямим кутом ;

впоперек волокон під кутом 30-90° ;

впоперек волокон під прямим кутом;

Запитання 9

 Філе нарізають :


варіанти відповідей

потовщеної частини вирізки, завтовшки 1 см.;

тонкої частини вирізки, завтовшки 4-5 см;

середньої частини вирізки, завтовшки 4-5 см. ;

Запитання 10

Зрази відбивні нарізають з: 


варіанти відповідей

бокової і зовнішньої частини задньої ноги порційними шматками 2.5 – 3.5 см.;

бокової і внутрішньої частини задньої ноги порційними шматками 1.6 – 2.5 см.;

бокової і зовнішньої частини задньої ноги порційними шматками 1.0 – 1.5 см.;

Запитання 11

Гуляш нарізають:


варіанти відповідей

з пружка, лопаткової і підлопаткової частини, бокової і зовнішньої частини задньої ноги

товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частини м’якоті задньої ноги;

тонкого краю, внутрішньої частини м’якоті задньої ноги;

Запитання 12

Тушковане мясо нарізають:

варіанти відповідей

товстий і тонкий край

верхньої, бокової частини задньої ноги

шийної частини

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест