Французи є відомими законодавцями мод в області кулінарії. Мистецтво гарно готувати прийшло в країну з Італії, разом з
Переважно, страви з яловичини, устриць, річкової риби (щука, окунь, короп, лин), ягід (смородина)
Характеризується стравами з річкової риби (форель, сьомга), грибів (білі, лисички, грузді), овочів (бобові), ягід (малина, чорниця)
Відрізняється використанням цибулі, капусти, спаржі, пива, свинини, а також трюфелів і вина (переважно білого й сухого)
Експерти в області гастрономії вважають цю кухню досить нудною й однотипною: традиційний яловичий стейк, сирі овочі й пудинг на десерт
Невід'ємна частина ділового етикету при веденні переговорів, семінарів та ін. – чайна перерва tea-break
В асортименті закусок цієї кухні - салати з овочів, шинка, ковбасні вироби, шпроти, сардини, блюда з оселедця з різними соусами, м'ясні й рибні салати, заправлені майонезом, і т.д.
Традиційний гарнір майже будь-якого другого блюда –картопля, приготовлена різноманітними способами
Національні кухні Данії, Норвегії, Фінляндії, Швеції настільки мало відрізняються друг від друга, що звичайно їх поєднують під загальною назвою
Підрозділяється на ельзаську, бургундську, овернську, бретонську, нормандську й провансальську
Досить прихильні до всіляких сандвічів і канапе – але не з ковбасами й сосисками
Загальнонаціональна щорічна подія німецької гастрономії -мюнхенський пивний фестиваль Октоберфест, що триває два тижні. Свято народилося коли з нагоди одруження майбутнього короля Баварії Людовика I і принцеси Терези Саксонської була влаштована народна гулянка, що стала щорічною традицією у...
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома