Навчальний модуль "Кулінарія". Узагальнюючий урок.

Додано: 24 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 363 рази
20 запитань
Запитання 1

Кулінарія - це ...

варіанти відповідей

випічка страв із борошна

мистецтво приготування їжі

мистецтво сервірування столу

вміння поділу страв на сніданок, обід та вечерю.

Запитання 2

Для чого людина споживає їжу?

варіанти відповідей

щоб не бути голодною.

щоб були сили працювати

щоб постачати організму необхідну енергію

щоб постачати організму необхідну енергію та забезпечити побудову та відновлення клітин організму

Запитання 3

Скільки видів кулінарної обробки продуктів існує ?

варіанти відповідей

2

3

5

безліч

Запитання 4

Миття, чистка, подрібнення , це -

варіанти відповідей

вторинна обробка продуктів

первинна обробка продуктів

фізична обробка продуктів

Запитання 5

Під час якої обробки змінюються колір, запах і зовнішній вигляд продуктів?

варіанти відповідей

первинної

варіння

запікання

усіх видів вторинної обробки

Запитання 6

Вказати комбінований спосіб вторинної обробки продуктів

варіанти відповідей

варіння

смаження

випікання

запікання

Запитання 7

Які страви збуджують апетит та слюновиділення для подальшого споживання їжі?

варіанти відповідей

перші страви

другі страви

напої

салати та закуски

Запитання 8

У спеціальній рецептурній літературі вагу страв вказують на:

варіанти відповідей

10 г

100 г

20 г

кілограм

Запитання 9

Обрати перші страви із запропонованих:

варіанти відповідей

Солянка

голубці

молочна каша

курячі ніжки з квасолею

Запитання 10

Обрати із запропонованих зображень ту страву, яку подають для збудження апетиту та першою при прийомі їжі:

варіанти відповідей
Запитання 11

Скільки потрібно варити картоплю при додаванні у першу страву?

варіанти відповідей

5 хв

15 хв

30 хв

40 хв

Запитання 12

До яких страв (за класифікацією) належить страва, зображена на фото?

варіанти відповідей

другі страви

солодкі страви

страви із борошна

перші страви

Запитання 13

Із якої злакової культури отримують крупу пшоно?

варіанти відповідей

пшениця

рис

овес

просо

Запитання 14

Яка крупа найменш калорійна у харчуванні людини?

варіанти відповідей

рисова

пшоняна

гречана

пшенична

вівсяна

Запитання 15

Як називається процес нагрівання молока до 80 - 85 * з метою збереження корисних речовин та знезараження від мікробів?

варіанти відповідей

нагрівання

кип'ятіння

пастеризація

стерилізація

Запитання 16

Скільки триває термін зберігання молочного продукту - масло вершкове?

варіанти відповідей

24 години

добу

3 доби

5 діб

Запитання 17

Оберіть зображення виробів із листкового тіста.

варіанти відповідей
Запитання 18

Оберіть набір продуктів для прісного тіста:

варіанти відповідей

молоко, яйце, борошно

вода, яйце, борошно

молоко, вершкове масло, яйце, борошно

вода, дріжджі, яйце, олія, борошно

Запитання 19

Що вимірюється такими одиницями, як ккал?

варіанти відповідей

раціональне харчування

жирність продуктів

калорійність продуктів

енергетична цінність

Запитання 20

Які правильні дії безпеки при сильному кипінні рідини у каструлі?

варіанти відповідей

зняти зовсім кришку

надібрати рідину

зменшити вогонь

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест