Увідповідніть рекомендації щодо здорового харчування та їх підґрунтя.
1. уникайте вживання солодощів, чіпсів і газованих напоїв
2. мийте руки та продукти перед приготуванням їжі
3. замінюйте тваринну їжу рослинною
4. проводьте ретельну термічну обробку м’ясних продуктів і риби
А дозволяє уникнути потрапляння патогенних бактерій
Б дозволяє знизити кількість холестерину й насичених жирів у їжі, а також збільшує надходження вітамінів
В солона та штучно солодка їжа провокує розвиток хвороб видільної та серцево-судинної систем
Г знищує потенційно токсичні мікроорганізми
Д дозволяє забезпечити організм необхідною кількістю енергії
Хвороби, пов’язані з нестачею чи надлишком певних біоелементів в тій чи іншій географічній місцевості
Ожиріння виникає через?
Регулює водно-сольовий, білковий , жировий , вуглеводний обмін
Нестача інсуліну призводить до виникнення
Динамічні чинники регуляції метаболізму
Хімічний компонент середовища проживання, що надходить в кількості, яка не відповідає властивостям організму.
Які речовини забезпечують зв’язування та видалення з організму токсинів, сполук важких металів, радіонуклідів
За надмірного вживання насичених жирних кислот виникає
До хімічних елементів органогенів належать
Речовини, що спричиняють звикання та залежність за умов систематичного їх вживання, внаслідок чого змінюється поведінка людини
Біотрансформація - знешкодження токсичних речовин шляхом перетворення їх у молекулярну форму зі зміненими біологічними властивостями відбувається у...
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома