Вкажіть функціональну групу амінів:
Якісною реакцією на наявність пептидної групи є поява фіолетового забарвлення внаслідок взаємодії з...
Ксантопротеїна реакція є якісною реакцією на
Вкажіть фактори, що спричиняють денатурацію білка:
Білки - це :
Амінокислоти – це речовини, у молекулах яких одночасно містяться функціональні групи:
полімери утворюються ракціями
Аміни є похідні:
Виберить хімічні властивості ,які мають амінокислоти
Що відбувається з білком при дії концентрованих кислот?
Зв'язок між амінокислотами в молекулах білків називається
До нітрогеновмісних сполук належать:
Позначте речовину, яка належить до білків
Розташуйте у порядку спрощення (від найскладнішого до найпростішого) рівні структурної організації білків.
А) це певна просторова форма, якої набуває поліпептидний ланцюг (може бути ниткоподібною або спіралеподібною);
Б) поєднання у просторі кількох білкових макромолекул (білкові комплекси);
В) послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі;
Г) дана структура формується внаслідок згортання або закручення спіралі поліпептидного ланцюга в клубок.
Оберіть способи добування білків
Амінокислоти та білки містять такі елементи
Позначте тип амінокислот, що входять до складу білків
У реакцію поліконденсації вступило 4 амінокислоти. При цьому вийшов:
Які амінокислоти називаються замінними:
Пептидний зв'язок утворюється між:
12. Хімічні зв’язки,що характерні для третинної структури білкової молекули
Білки, що мають форму клубка, називають:
Прикладами денатураціі білків є:
Білкову природу мають:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома